WordPress Website-Entwicklung. Kostenlos oder mit Experten? - Teil 1

WordPress Weboldal készítés.

Weboldal ingyen?

Hogyan készítsünk saját Weboldalt ingyen?

Vagy inkább készíttessük a Weboldalakat szakértőkkel?

Teil 1

Üdvözöljük Kedves Olvasó!

Az Online Weboldal készítés tanfolyam célja

Jelen cikksorozat, lecke sorozat vagy ha úgy tetszik Kurs célja, hogy bemutassa vagy éppen segítséget nyújtson Weboldal készítés lépéseit, illetve annak rejtelmeit áttekinteni. Ebből kiindulva a leckesorozat segítségével eljutni olyan tudáshoz, mely fontos és szükséges Für die Erstellung von Websites.

WordPress Website-Erstellung

WordPress BLOG?

Saját magunk csináljuk,
vagy bízzuk profikra Honlapunk WebDesign-ját?

Honlap Szakértői segítséggel

Legyen a készítő a WebServe csapata, vagy éppen Önmaga az Olvasó.

Legyen az professzionális Weboldal készítési szolgáltatás, rendszeres karbantartással, üzemeltetéssel, biztonsági funkciókkal és beállításokkal havi díjas szolgáltatásként.

Rendszeres adatfeltöltések, frissítések, cikkek/blogok írása, készítése, SEO azaz keresőoptimalizálási lépések, egyéb marketing, online marketing, hirdetés, reklámozás, közösségi média jelenléteket is ellátunk. Azaz mindenre kiterjedő szolgáltatást adunk ügyfeleinknek. Hátra dőlhetnek és tényleg foglalkozhatnak azzal amivel szeretnének, amiben örömüket lelik, amihez értenek, vagy amivel további bevételre tehetnek szert.

Online Jelenlét, Weboldal készítés, honlap karbantartás.

Ha mással foglalkoznának, hasonlóan a fentiekhez, akkor bízzák ránk a teljes online jelenlétük felépítését, javítását, rendbetételét. Persze ha ez csak weboldallal kapcsolatos feladatokra terjed ki, akkor is nagyon szívesen állunk rendelkezésükre és segítjük fejlődésüket.

Ha ezeket nem szeretnék másra bízni, hanem Önmaguk szeretnék megvalósítani, akkor (is) olvasson tovább, hiszen ebben a tanfolyamban elsősorban erről van szó. 🙂

Honlap Önerőből

Vagy akár hasonló eredményt elérve Önerőből, az ingyen weboldal készítés lépéseit megtanulhassa az Olvasó, s ezáltal képes legyen ingyen saját weboldalt készíteni. Persze itt meg kell említenünk, s nem csak azért, mert mi ezzel foglalkozunk, hanem mert ahhoz hogy a Webseiten és hozzá tartozó minden részelem professzionális, vagy legalább magas minőségű legyen, sokat kell tanulni.

Nekünk a tanulás nem ingyen volt és rengeteg időt emésztett fel, ezért mi nem ingyen weboldalakat készítünk.

De Ön, az olvasó, ha rá tudja vagy rá szeretné szánni az időt, energiát, tanulást mert érdekli, vagy mert Önmaga szeretné csinálni és kész, akkor ezzel kell számolnia. Ez egyfajta befektetés, ami meg is térülhet, ha az az Olvasó célja és megfelelő színvonalú WordPress alapú vagy bármilyen weboldalt épít, készít, programoz.

Hogyan készítsünk saját Weboldalt ingyen? WordPress Weboldal építése WebDesign Website építés Web Marketing Online tanfolyam HTML, CSS JavaScript nélkül

Webfejlesszünk, programozzunk vagy használjunk Weboldal építőket?

HTML, CSS, Javascript?

Ha kevesebb függést szeretne, akkor „közel ingyen” tudjon Önmagának egy Website HTML, CSS, és JavaScript… segítségével elkészíteni ?.

Weboldal készítés tanfolyam
Weboldal készítés tanfolyam vagy wordpress weboldal készítés tanfolyam

CMS – WordPress Weboldal építése

Na jó, csak vicceltem. Ez a tanfolyam most nem erről szól, azaz nem kódolással készítünk weboldalakat, (remélhetőleg arról is lesz később néhány írásunk).
Szóval nem klasszikus Webfejlesztéssel (HTML, CSS…), kódolással hanem CMS, azaz Content Management System, vagyis tartalomkezelő alkalmazások támogatásával „építhessünk” Weboldalakat.

Weboldal bevételszerzési céllal

Ezen Weboldalakat akár saját magunk, vagy később akár bevételszerzési elgondolásból akár mások számára készítsük, építsük. A weboldal készítés tanfolyam ingyen alternatívája lehet ennek az elképzelésnek.

WordPress, Joomla, WIX, Drupal vagy mit válasszunk?

Ilyen rendszerek vagy szoftverek például a jól ismert WordPress, Joomla, WIX, Drupal és hasonlók. Ezekkel a szoftverekkel moduláris formában felépíthetjük a kívánt website-unkat. Mindezt minimális vagy akár nulla programozási tudással megtehetjük.

Az egyik legelterjedtebb a WordPress… – mi most erről írunk

Az aktuális tanfolyam, amit most olvas, kedves Olvasó, elsősorban a WordPress lehetőségeit alapul véve haladunk egy működőképes honlap irányába. Nem írom, hogy kész Website, mert olyan ritkán van. Hiszen mindig van mit fejleszteni, módosítani, változtatni, vagy biztonságosabbá tenni. Ahogy ezt korábban A kis herceg című mű írója Antoine de Saint-Exupéry is megfogalmazta és mi is így gondolkodunk Weboldalak esetében:

“A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.”

Antoine de Saint-Exupéry

Amatőr fordításban:

„A tervező nem akkor tudja, hogy a tökéletességet elérte, ha már nincs mit hozzátennie, hanem akkor, amikor már nincs mit elvennie.”

Fontosabb lépések oldalépítés vagy Webfejlesztés elkezdése előtt

Web design Webdesigntervezéscéldomain webcím logo e-mail tárhely

Nem, most még nem a WordPress lépéseiben mélyedünk el – legalábbis nem ebben az első leckében – , mert előtte még vannak több tisztázandó és végrehajtandó lépések. Ebből néhány első, fontosabb lépések és teendők az alábbiak:

A szükségesebb lépések:

1.      CÉL

Szükséges lesz egy cél, és egy terv, mit szeretnénk megvalósítani, milyen céllal és miért. Bár ez talán a legfontosabb az összes lépés közül, éppen ez szokott elmaradni és adott esetben ezt kell akár közösen kitalálnunk ügyfeleinkkel.

Főleg, mert ehhez kell a weboldalt készíteni. Ha cél mondjuk a passzív bevétel szerzése, azaz, hogy túl sokat ne kelljen dolgozni, s az új weboldalunk biztosítsa a bevételt, akkor erre figyelemmel kell megtervezni az oldal felépítését, tematikáját, designját, várható tartalmi elemeit…

Hasonlóan más, ha blog oldalt szeretnénk, azaz valamely téma, hobbi, érdeklődés köré szeretnénk kiépíteni egy oldalt, és hasonlóan mást, ha Webshopot szeretnénk vagy akár egy Online CV-t, hogy megkönnyítsük az álláskeresést, munkakeresést vagy elhelyezkedést.

Tehát a CÉL mindenek felett! 🙂

Cél - Weboldal készítés tanfolyam

CÉLKITŰZÉS

2.      DOMAIN NÉV

Domain név és domain név fenntartás –  ez a Webcíme az oldalunknak, mint nálunk a Webserve.hu. Egy jól megválasztott webcím vagy domain név rengeteget segíthet később egy saját márkanév, egy Brand felépítésében. De akár a könnyű rátalálást, a témához illő név és a SEO, azaz a keresőmotorok munkáját is szem előtt kell tartani. Persze ha cél az oldal megtalálhatósága, ami miért ne lenne kiemelt szempont?! 🙂

WebServe_Domain_regBlog_Image - Domainregistrierung, Domainname oder was soll die gewählte Webadresse sein?
WebServe_Domain – Domain regisztráció, domain név tartománynév avagy mi legyen a választott Webcím?

3.      TÁRHELY

Tárhely – Ahol a weboldal adatai találhatók és elérhetők – Ha folyamatos működést szeretnénk Weboldalunk számára. Fontos itt is jól választani, pl.: magyar nyelven működő, magyar célcsoportot megcélzó honlapok esetén célszerű magyar tárhely szolgáltatónál helyet keresni. Szintén SEO, oldalbetöltési sebesség szempontjából is fontos lehet.

Emellett persze sok egyéb szempontot kell figyelembe venni és véleményünk szerint nagyon fontos a jó választás. – Amennyiben segítségre van szüksége az Olvasónak ebben vagy a továbbiakban, szívesen adunk ötleteket, tippeket, kerülendő szolgáltatókat, vagy éppen kiemelkedőket. Ebben nincs érdekeltségünk, csak sok-sok saját tapasztalatunk amit kérés esetén megosztunk akár leendő ügyfeleinkkel, akár Saját céljukra Önerőből dolgozó honlap építőknek. Ingyenes tanfolyam is rendelkezésükre áll, amennyiben a Webdesign minden elemét beleértve a weboldal készítést is elsajátítanák.

4.      E-MAIL CÍM

„Üzleti” e-mail cím, hogy ne csak freemail, citromail, hotmail vagy gmail címűnk legyen… Jól jön ez később is, de mindenképpen egy igény és elvárás egy weboldalhoz vagy bármely online megjelenéshez.

5.      LOGÓ ÉS EGYEBEK

Tipográfia Typography - megfelelő karakter típus, méret, szín megválasztása Design
Tipográfia, Typography – megfelelő karakter típus, méret, szín… megválasztása Design

Website, „Céges” logó, design, grafika, elrendezés, tipográfia (betűtípus, betűszínek, méretek…) grafikus design elemek színek és szövegezés, térközök… – utóbbi néhány lépésben ingyenes WebDesign, Webdesigner tanfolyamunk is, – amit az alábbi cikkek között található –  segítséget nyújt az ez iránt érdeklődőknek.

A témával kapcsolatban álló (fent is említett) írások:

Ingyenes WebDesign / WebDesigner tanfolyamainkat és egyéb írásainkat itt találja

WebDesign tanfolyam 1. rész

WebDesign tanfolyam 2. rész

Inhaltsübersicht

Weboldalkészítés Online Tanfolyam / leckesorozat – 1. rész

Az Online Weboldalkészítés tanfolyam célja

Saját magunk csináljuk, vagy bízzuk profikra Honlapunk WebDesign-ját?

Honlap Szakértői segítséggel

Honlap Önerőből

Webfejlesszünk, programozzunk vagy használjunk Weboldal építőket?

HTML, CSS, Javascript?

CMS – WordPress Weboldal építése

Weboldal bevételszerzési céllal

WordPress, Joomla, WIX, Drupal vagy mit válasszunk?

Az egyik legelterjedtebb a WordPress… – mi most erről írunk

Fontosabb lépések oldalépítés vagy Webfejlesztés elkezdése előtt

A szükségesebb lépések:

1.     CÉL

2.     DOMAIN NÉV

3.     TÁRHELY

4.     E-MAIL CÍM

5.     LOGÓ ÉS EGYEBEK

És ossza meg cikkünket másokkal is!

Wenn Ihnen gefällt, was Sie hier lesen, teilen Sie es mit anderen! Vielen Dank dafür!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
E-Mail
Drucken

Siehe auch unsere anderen Artikel:

Website Design Preise WebServe-Website-Webshop-Webdesign-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Preise für die Erstellung von Websites: das Geheimrezept zur Kostenoptimierung!

Viele Unternehmensleiter, Inhaber und Einzelpersonen oder Existenzgründer fragen sich, wie viel es kostet, eine effektive Website zu erstellen und wie man die Kosten optimieren kann, ohne Abstriche bei der Qualität zu machen. In diesem Artikel verraten wir das Geheimrezept zur Optimierung der Kosten für die Website-Entwicklung und veranschaulichen verschiedene Kostenstrategien anhand einiger interessanter Beispiele.

Mehr lesen "
Preise für die Entwicklung von Websites Kosten für die Entwicklung von Websites Wie viel wird eine Website im Jahr 2024 kosten?

Preise für Website-Entwicklung im Jahr 2024

Preise für Website-Entwicklung im Jahr 2024. Wie viel wird eine Website im Jahr 2024 kosten? - WebServe.com Der Preis und die Kosten für die Entwicklung einer Website hängen von einer Reihe von Faktoren ab, darunter die Größe und Funktionalität der Website, die Art der Website und die

Mehr lesen "
Website-Wartung WordPress Website-Wartung

Wartung der Website und ihre Bedeutung

Website-Wartung, WordPress Website-Wartung Website-Wartung und ihre Bedeutung: aus der Perspektive der WordPress Website-Wartung Einleitung In der modernen Geschäftswelt ist eine effiziente und effektive Website-Wartung ein Muss.

Mehr lesen "
de_ATGerman (Austria)
Newsletter-Abonnement

Newsletter-Abonnement

Nur über das informiert zu werden, was Sie wissen wollen.

Erfolgreiches Abonnement!

Ich erkenne mich selbst!

Ich möchte eine Website! Webserve.hu

Bleib länger! :)

Mit einem Geschenk Wir warten!
Wollen Sie erfolgreicher sein?

 

Wählen Sie zwischen einem Rabatt für die Erstellung einer Website oder einem kostenlosen Mini-Audit Ihrer Website. Sagen Sie uns hier, welches Angebot Sie bevorzugen.