Mega Környezetbarát WordPress Weboldal – avagy legyünk hatékonyak – WebServe segít ebben is!


Mitől lesz az online jelenlét, honlap vagy WordPress Weboldal, Környezetbarát Weboldal?


Röviden Attól, hogy gyors, hatékony, nem túl sok információt tartalmaz és megfelelő méretre van optimalizálva.

Nem lebeszélni szeretnénk Önöket saját WEBoldalakról, de mindezt tehetjük az alábbiak figyelembe vételével, szem előtt tartásával is.
Ingyen Weboldal készítése, ingyen tárhellyel, ingyen domain névvel!



Tehát, gyors, hatékony, tömörített és optimalizált…


Például egy-egy weboldalon elhelyezett képek, videók, vagy nagyobb méretű file-ok reszponzívan, megfelelő méretre, felbontásra (Webes felbontásra) és file méretre, betöltési sebességre és felhasználásra vannak optimalizálva.



Megfelelő felbontás, képpont szám és tömörítés, egyenlő optimalizált. Legalábbis a képek, videók esetében.


Ami még a weboldalon jó minőségű eredményt produkál, de mérete ehhez mérten a legkisebb. Mi például minden, a weboldalainkra felkerülő képeket környezetbarát módon, tömörített formában helyezzük el. Így csak egy alkalommal használunk nagyobb képméretet, amikor tömörítésre kerül. Azonban utána minden betöltéskor már lényegesen kevesebb energiát használ fel a rendszer kisebb méretre optimalizált képek használatával és betöltésével.


Ez apró lépés ugyan, de az eredmények már apró lépésekkel és kis ötletekkel is eredmények és kimutathatók.



Nem utolsó szempont a fentiek mellett, hogy SEO, azaz keresőoptimalizálás tekintetében is fontos.


Fontos, hogy a website gyorsan töltődjön be, aminek kulcsszereplője a fentieknek megfelelően történő optimalizálás.


Értem én, mondhatná az olvasó, de a mai gyors internet világában, ez már nem olyan fontos. Dehogynem! Egyre többen olvasnak online információt valamilyen mobil eszközön, Tableten, telefonon, illetve olyan eszközön, amely mobil internet kapcsolatot használ.
Itt már kiemelt szempont az oldalak gyors betöltése, betöltődése.
Ha nem így történik, az olvasó egyszerűen továbblép egy hasonló tartalmú, de gyorsan betöltő weboldalra. Ez pedig nem szerepel a célok között.

Környezetbarát weboldal, online megjelenés, körnezetbarát módon optimalizált képekkel - webserve wordpress weboldallal
Környezetbarát weboldal, környezetbarát módon optimalizált képekkel – WebServe



Környezetbarát Online Jelenlét


Minden online megjelenés környezetbarát eredményt hoz, ha ilyen vagy hasonló módon közelítünk a problémához.


Akkor is segíthet egy online megjelenés a hatékonyságban és környezetbarát megközelítésben, ha a szükséges mélységig tartalmaz információt. Azaz ha valaki az adott tartalmat keresi, akkor ideális szakmaisággal, de érthető nyelvezettel és az elvárt részletességgel taglalja a témát.


Ebben az esetben akár egy kereséssel is eléri a célját az olvasó, azaz nem keresgél tovább, ezzel sem terhelve tovább a netet, a kereső szervereket. Azaz energiát takarít meg.
Persze ez az ideális helyzet ritkán valósul meg.



WEB-es keresés környezetbarát hozzáállással


A Weben rengeteget keresünk nap mint nap. Az ott fellelhető információk mennyisége töménytelen, többek között emiatt nehéz megtalálni a kívánt tartalmat.


Ehhez nyújtanak segítséget a keresőmotorok, mint a Google, Bing, Yahoo. Ez érthető is, hiszen így találunk rá a leggyorsabban arra, amire kíváncsiak vagyunk. És nem elrettenteni szeretném az olvasót, de utánanéztem és egy keresés a neten rengeteg elektromos áramot, energiát emészt fel. Magam is meglepődtem.

Online keresés a weben - bele sem gondolunk mennyi Co2-t termel
Online megjelenés, Online jelenlét keresése  webes keresőprogramokkal - WebServe
Online keresés a weben – bele sem gondolunk mennyi Co2-t termel



Mennyi szén-dioxidot termel egy online, pl.: Google vagy Bing keresés?


Egy Google keresés 0,01 kilogramm szén-dioxid kibocsátásával egyenlő. (forrás: Tudtad? Egy Google keresés 0,01 kilogramm szén-dioxid kibocsátásával egyenlő – Alternativ Energia) „Naponta 3,5 milliárd keresést bonyolít le a google.com, mely így az internet karbonlábnyomának 40 százalékáért felel. A Google másodpercenként 47 000 keresési igényt elégít ki, ami 500 kilogramm szén-dioxid kibocsátását vonja maga után. Igen, másodpercenként. Ez percenként 30 000 kilogramm CO2.” – És ez nem a legfrissebb adat. Ez ugyan a jelenleg, 2022-ben legnagyobb kereső vállalat által termelt Co2, de több kereső is van a Google keresőjén kívül.


Persze ez csak egy minimális része annak, ami időt töltünk a weben. Nem vagyok büszke rá, de amikor ez az oldal íródik, vagy Ön olvassa, ezzel is jelentős energiát emésztünk fel. A cél persze nem az, hogy most mindenki eldobja a keze alatt levő egeret, vagy hanyatt-egeret – amit én is használok. Mindössze figyelem felhívásnak szántam. És ezzel is szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ha Weboldalakat készítünk, honlapokat készíttetünk vagy használunk, akkor törekedjünk környezetbarát weboldalak készítésére vagy olvasására. Ezzel is kímélve környezetünket és bolygónkat, világunkat, a jelen és jövő generációk számára. (Már azzal is rengeteget lépünk előre, ha sötét módban (dark mode) használjuk böngészőnket, vagy akár a teljes operációs rendszerünket.


(Többek között ezen a téren is rengeteg fejleszteni valónk van nekünk is. Rajta vagyunk… 🙂 )

Környezetbarát WordPress Weboldal, honlap, weboldal készítés árak, Wordpress weboldal, wordpress website, wordpress honlap, környezetbarát weboldal, optimalizált, hatékony, optimalizált képekkel, WordPress Weboldal környezetbarát, tömörítés, dark mode, WordPress Weboldal Karbantartás, weboldal üzemeltetés, webes jelenlét Mega Környezetbarát Wordpress Weboldal - avagy legyünk hatékonyak - WebServe segít ebben is!
Környezetbarát megoldások környezetbarát WordPress Weboldalhoz – WebServe


De az is hozzájárul, hogy például egy oldalon van az információk jelentős része, keveset kell klikkelni és újra betölteni az oldalakat, esetleg a szerverek nap vagy szélenergiával, megújuló energiával működnek…



Miért legyen környezetbarát a honlap?


Gondoljunk bele, hogy a WEB működéséhez milyen sok áramot használunk, mekkora öko lábnyom képződik például a szerverek amiken adatok weboldalak tárolódnak illetve futnak rengeteg erőforrást, elektromos áramot használva hőt termelnek, a amit vicces, de hűteni is kell, ami meging áramot és hőt igényel… és emögött persze az ehhez szüksége elektromos áramot is elő kell állítani…



Vagy például egy keresés, – ahogy fent már említettük – ha az egyéb oldalát nem is nézzük, – ami egészen az óceánok alatti Internet és egyéb kábelektől a műholdakig kiterjed – csak a szervereket, amin ezen keresések számítási műveleteket, lekérdezéseket eredményeznek, legyen ez csak például egy egyszerű Google keresés. – Már csak itt érdemes lenne megállni és gondolkodni. – Jó ötlet ?


Megállok és nem is fejtegetem tovább a kérdést, tegye meg ezt Ön, az olvasó!


Ha van kedve, ossza meg velünk véleményét ezzel kapcsolatban.


Köszönjük!

Üdvözlettel,

Webserve – Webserve.hu csapata


Weboldalt készítünk – akár környezetbarát Weboldalt, WordPress Weboldalt, karbantartással, az Ön számára 🙂


Cégcsoportunk egyéb oldalai:

WordPress Weboldal Készítés Karbantartás

Service-Rent

WeBizPro

Kapcsolat

Ha tetszett amit itt olvasott, ossza meg mással is! Köszönjük!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Print

Nézze meg további cikkeinket is:

Weboldal készítés árak WebServe-Weboldal-Webshop-készités-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Weboldal Készítés Árak: A Titkos Recept a Költségek Optimalizálására!

Sok vállalkozásvezetőnek, tulajdonosnak és magánszemélynek vagy induló vállalkozásnak kérdés, hogy mennyibe kerül egy hatékony weboldal kialakítása, és hogyan lehet optimalizálni a költségeket anélkül, hogy a minőséget áldoznák fel. Ebben a cikkben felfedjük a titkos receptet a weboldal készítés árainak optimalizálásához, és néhány érdekes példával szemléltetjük a különböző költségstratégiákat.

Tovább »
Weboldal készítés árak honlapkészítés költségei mennyibe kerül egy honlap készítés 2024-ben?

Honlapkészítés árai 2024-ben

Honlapkészítés árai 2024-ben. Mennyibe kerül egy Honlap 2024-ben? – WebServe.hu A honlapkészítés árai és költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a weboldal méreteit, funkcióit, a felhasznált

Tovább »
hu_HUHungarian
Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Hogy csak arról értesüljön, amiről szeretne.

Sikeres feliratkozás!

Megvalósítom Önmagamat!

Weboldalt akarok! Webserve.hu

Maradjon még! :)

Ajándékkal várjuk!
Szeretne Sikeresebb lenni?

 

Válasszon weboldal készítési kedvezmény vagy ingyenes weboldal mini audit közül. Írja meg itt, melyiket szeretné.