Ingyen Weboldal készítése, ingyen tárhellyel, ingyen domain névvel!

Ingyen Weboldal Készítése. Website, ingyen Honlap készítése, ingyen tárhellyel, ingyen domain névvel! – mire figyeljünk? Tippek és Tanácsok.

Saját website készíthető ingyen?
Ingyen Weboldal, Website, Honlap készítése, ingyen tárhellyel, ingyen domain névvel! - mire figyeljünk?
Saját website készíthető ingyen?

Készíthető saját ingyen Honlap is?

A napokban megkeresett minket, a WebServe csapatát egy leendő ügyfél, hogy szeretné, ha készítenénk számára egy egyszerűbb honlapot. „Nem kell semmi csicsa, semmi bonyolult és extra design megoldás…” Emellett felmerül számára a Weboldal készítés ingyen lehetősége is. Ez részéről még nem volt teljesen eldöntött kérdés.

Tartalomjegyzék

Egyedi fejlesztés vagy tartalomkezelő pl. WordPress, Drupal, Joomla a megoldás?

CMS tartalomkezelő weboldal WordPress segítségével, WordPress logo.
Egyedi fejlesztés vagy tartalomkezelő pl. WordPress, Drupal, Joomla a megoldás?
WordPress CMS tartalomkezelő

Nem egyedi fejlesztésben gondolkodott. Annál alacsonyabb költségvetésű és gyorsabban elkészülő megoldást szeretett volna.

Üzemeltetés, karbantartás? – Weboldal Készítés ingyen?

Nem szeretett volna karbantartást sem. Persze ehhez már nem biztos, hogy egy WordPress website, – még ha az gyorsabban is elkészül, mint egy egyedi fejlesztésű honlap -, biztonságos lenne karbantartás nélkül hosszú távon. Illetve inkább tisztán fogalmazok. Biztos, hogy egy weboldal vagy honlap sem biztosnágos hosszú távon karbantartás, biztonsági intézkedések vagy frissítések nélkül. Még az egyedi fejlesztésű drága weboldalak sem. Sőt, ezek csak az ínyencségek a hackereknek…

Az egyik kulcs, a biztonság kérdése.

Ehhez ugyanis a WordPress motort, sablonokat, plugineket naprakészen kell tartani, hogy minél kisebb támadási lehetőséget adjunk a crackereknek, rossz indulatú hackereknek. (ezt már a mi elveink nem engednék 🙂

Azért hozzá tennénk, hogy ez nem csak a WordPress oldalak vagy egyéb tartalomkezelő megoldás esetén van így, hanem minden típusú és bármilyen fejlesztésű, nemcsak ingyen oldal esetén. Azaz:

Security - avagy fő a biztonság kép
ingyen tárhely
Security – avagy fő a biztonság

A biztonság előtérbe helyezése rendkívül fontos, függetlenül attól, hogy a weboldal egyedi fejlesztésű vagy drága sablon alapján készült. Az egyedi fejlesztésű, magas költségvetéssel létrehozott weboldalak ugyanolyan sérülékenységet jelenthetnek, ha rosszindulatú hackerek kiszemelik őket.

Az egyedi fejlesztésű weboldalak gyakran a vállalkozások specifikus igényeihez igazodnak, és egyedi funkciókkal rendelkeznek. Ezek a weboldalak lehetnek bonyolultabbak és egyedibb megoldásokat igényelhetnek a fejlesztés során. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ezek a weboldalak mentesek a biztonsági kockázatoktól.

A rosszindulatú hackerek mindig új és kifinomultabb módszereket találnak arra, hogy kihasználják a weboldalak potenciális sebezhetőségeit, függetlenül attól, hogy egyedi fejlesztésű vagy bármilyen CMS, tartalomkezelő megoldás (WordPress, Drupal, Yoomla!, …) alapján készültek. Ezért az egyedi fejlesztésű weboldalaknak is naprakészen kell lenniük a biztonsági frissítések tekintetében, és figyelmet kell fordítani a potenciális sebezhetőségek felismerésére és kezelésére.

Az egyedi fejlesztésű weboldalaknál kulcsfontosságú a kód minősége és a biztonsági szempontok betartása. A webfejlesztőknek megfelelő biztonsági gyakorlatokat kell alkalmazniuk, például a megfelelő adatvédelmi intézkedések bevezetését, a hozzáférési jogosultságok korlátozását és a potenciális sebezhetőségek alapos ellenőrzését.

Továbbá, az egyedi fejlesztésű weboldalakhoz használt külső komponensek, például bővítmények vagy API-k, szintén potenciális biztonsági kockázatot jelenthetnek. Fontos, hogy ezeket a komponenseket is naprakészen tartsuk és ellenőrizzük a biztonsági frissítéseket.

Összefoglalva, az egyedi fejlesztésű és drága weboldalak ugyanúgy sebezhetőek lehetnek a rosszindulatú hackerek számára, mint a tartalomkezelőkkel vagy ingyenes megoldással készült weboldalak. A biztonság előtérbe helyezése, a naprakészen tartás és a biztonsági intézkedések betartása, a karbantartás minden weboldal esetében elengedhetetlen, függetlenül attól, hogy milyen fejlesztési módszert választottunk.

Mi a Website, Weboldal, Honlap célja? – Nézzük meg egy példán keresztül.

Ezek fontos szempontok, akár ingyen honlapot készít, azaz önmaga készíti a weboldalát, akár megkér erre minket vagy bárki mást…

Elkezdtünk beszélgetni, hogy mi is az elképzelése, mit szeretne, mik az elvárásai?…

Sok mindent megbeszéltünk, amikor eljutottunk a témához és ahhoz a kérdéshez, hogy mit szeretne elérni, mi lenne a célja a weboldalával, mire élezzük ki?

Mivel ez egy kiemelt kérdés beszéljük át egy példán keresztül. És itt ahogy fent is írtam, nem kérdés, hogy az Ügyfél Önmaga készíti a Weboldalát vagy megbíz minket ezzel az Ügyfél sikeressége szempontjából nagy fontosságú feladattal.

A website célja rendkívül fontos szempont, hiszen ez határozza meg annak kialakítását, funkcióit és tartalmát. Amikor elkezdtünk beszélgetni erről, a központi kérdés az volt, hogy mi is az elképzelése, mit szeretne és mik az elvárásai a weboldallal kapcsolatban.

Az első lépés az volt, hogy részletesen áttekintsük az üzleti tevékenységét és célközönségét. Ez segített megérteni, hogy milyen információkra van szüksége a látogatóknak, és hogyan lehetünk a legjobban segítségére az online jelenlétében. Különböző kérdéseket tettünk fel, például, hogy milyen termékeket vagy szolgáltatásokat kínál, milyen értékeket közvetít, milyen problémákat old meg, és miért érdemes választani az Ön vállalkozását a versenytársakkal szemben.

Ezután áttekintettük az Ön céljait és ambícióit. Lehet, hogy szeretné növelni az értékesítést és a bevételt, bővíteni a piaci részesedést, erősíteni a márkaidentitást, vagy egyszerűen csak tájékoztatni az embereket a vállalkozásáról. Fontos volt meghatározni ezeket a célokat, hogy a weboldal későbbi tervezése és fejlesztése ezekre tudjon összpontosítani.

Megtárgyaltuk a weboldal fő funkcióit és tulajdonságait is. Ilyen lehet például a termék vagy szolgáltatás katalógusa, az online vásárlási lehetőség, a kapcsolatfelvételi űrlap, az ügyfélszolgálati információk vagy bármilyen más olyan elem, amelynek segítségével könnyebbé és kényelmesebbé tehetjük a látogatók számára a weboldal használatát. Az egyedi igények és az Ön vállalkozásának sajátosságai alapján alakítottuk ki ezeket a funkciókat.

A tartalom tervezése is fontos része volt a megbeszéléseknek. Elsődleges célunk az volt, hogy a weboldal vonzó és informatív legyen a látogatók számára. Az Ön vállalkozásának termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos információkat szakszerűen és könnyen érthetően kellett prezentálnunk. Emellett lehetőséget adtunk arra is, hogy a weboldal tartalmazzon friss híreket, blogbejegyzéseket vagy más releváns tartalmat, amelyek segíthetnek az Ön vállalkozásának a látogatók elnyerésében és megtartásában.

Végül, de nem utolsósorban, áttekintettük a weboldal optimalizálásának és keresőmotor-optimizálásának lehetőségeit. A SEO (Search Engine Optimization) alapvető fontosságú a weboldal sikeressége szempontjából. Különböző technikákat és stratégiákat vázoltunk fel annak érdekében, hogy a weboldal a keresőmotorokban magasabb helyezést érjen el, és így több látogatót vonzzon.

Ez a folyamat végül egy olyan átfogó elképzelést eredményezett, amely összhangban van az Ön vállalkozásával és céljaival. A weboldal célja tehát az, hogy hatékonyan kommunikáljon az Ön üzenetével és értékeivel, vonzza és megtartsa a látogatókat, elősegítse az üzleti célok elérését, és hozzájáruljon az online jelenlét erősítéséhez.

További lényges kérdésekért és azok megválaszolásáért, nézze meg a Gyakori Kérdések oldalunkon található információkat.

Facebook oldal mellé Honlap vagy Honlap mellé Facebook oldal…

Facebook - Meta Platforms logo
Facebook – Meta Platforms

Említette, hogy van egy Facebook – ma már Meta vagy Meta Platforms – oldala, aminek a pontos témáját most nem írom le.

Ingyen honlap készítése avagy Weboldal ingyen, önerőből.

A lényeg röviden arról szól, hogy az emberek sok mindent ingyen, pénz nélkül, önerőből is meg tudnak csinálni. Ő erre szeretné felhívni ezzel a figyelmet, ez lenne a fő célja a Websitenak.

Hogy segíthetünk a legjobban az Ügyfél elvei mentén?

Gondolkodni kezdtünk és cégünk úgy döntött, hogy vagy megcsináljuk neki a munkát ingyen, vagy útmutatást adunk neki ahhoz, hogy ezt, – ahogy az Ügyfél elvei is diktálták -, önerőből, ingyen megpróbálhassa saját maga elkészíteni.

Nyomozás ingyen megoldások ingyen weboldal lehetőségek után…

Önerőből, saját ingyenes Weboldal készítés és/vagy saját blog készítés ingyen


A saját weboldal ingyen készítése lehetőséget ad arra, hogy online jelenlétüket építsék fel anélkül, hogy anyagi befektetést kellene tenniük (legalábbis keveset, ellenben annál több időt rászánva.

Számos olyan platform és eszköz áll rendelkezésre, amelyek ingyenesen biztosítanak honlap létrehozásához szükséges eszközöket és sablonokat.

Ezek a platformok általában egyszerűen használhatóak, és nem igényelnek fejlesztői vagy tervezői ismereteket. Az ingyenes weboldalkészítés lehetősége ideális választás lehet kezdő vállalkozásoknak, személyes blogoknak vagy hobbi projekteknek, akik szeretnék megosztani tartalmukat és elérni a szélesebb közönséget.

Fontos azonban figyelembe venni, hogy az ingyenes weboldalak általában korlátozott funkciókat és terjesztési lehetőségeket kínálnak, és lehet, hogy nem rendelkeznek a testreszabás vagy a profi megjelenés lehetőségével.

Ha nagyobb funkcionalitást, testreszabást vagy professzionális megjelenést szeretne esetleg saját márkát építene, akkor érdemes lehet fontolóra venni a fizetős weboldalkészítés lehetőségét, ahol egyedi tervezést és szélesebb körű támogatást kaphat.

Keresés ingyen lehetőségek után kep
Keresés ingyen lehetőségek után

Elkezdtünk kicsit nyomozni a neten, hogy milyen ingyen vagy közel ingyen honlap lehetőségek, honlap készítési lehetőségek vannak.

Weboldal ingyen, Saját Domain, vagy esetleg ingyen domain?

Ingyen honlap saját domainnel?

Kiderült, hogy a domain név (erről készült egy másik cikkünk) sem szükséges, illetve nem kell hogy egyedi vagy saját legyen.

Megfelel egy ingyenes tárhelyhez kötődő nem saját, hanem a tárhely neve alatt futó aldomain is.


Az ingyen honlap saját domainnel rendelkező lehetőségének számos előnye és hátránya is van.

Ingyen honlap saját domainnel – Előnyei:

 1. Professzionális megjelenés: Az ingyen honlapok lehetővé teszik, hogy saját domain nevet használj, amely egyedivé teszi a weboldalad címét. Ez komolyabb és profibb megjelenést biztosít az online térben.
 2. Személyre szabhatóság: A saját domain lehetősége lehetővé teszi, hogy teljes mértékben személyre szabd a weboldaladat. Választhatsz egyedi névet, amely összhangban van a márka vagy a vállalkozás nevével, és a tartalmat is a saját igényeid szerint alakíthatod.
 3. Emlékezetesség: Egy jól megválasztott saját domain könnyen megjegyezhetővé teszi a weboldaladat. Ez segít abban, hogy a látogatók könnyen visszatérjenek a weboldaladra, és könnyebben megoszthassák másokkal is.

Ingyen honlap saját domainnel – Hátrányai:

 1. Korlátozott funkcionalitás: Az ingyen honlapok általában korlátozottabb funkciókat és szolgáltatásokat nyújtanak, mint a fizetős lehetőségek. Ez azt jelenti, hogy kevesebb testreszabási lehetőséged lehet, és nem élhetsz minden fejlett funkcióval.
 2. Korlátozott tárhely és sávszélesség: Az ingyenes weboldalak általában korlátozott tárhelyet és sávszélességet biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy korlátozott mennyiségű tartalmat és látogatót tudsz kezelni. Ha weboldalad növekszik, és több tartalmat vagy látogatót vonz, akkor korlátozott lehet a skálázhatóság.
 3. Hirdetések: Néhány ingyenes honlapszolgáltató reklámokat helyezhet el a weboldaladon, hogy finanszírozza a szolgáltatást. Ez azonban befolyásolhatja a weboldal megjelenését és az élményt, amit a látogatók kapnak.

Összességében az ingyen honlap saját domainnel rendelkező lehetősége kiváló választás lehet kezdőknek, személyes projektjeiknek vagy kis méretű vállalkozásaiknak. Azonban, ha nagyobb szabadságra, fejlett funkciókra és nagyobb kapacitásra van szükséged, érdemes fontolóra venni a fizetős weboldal lehetőségét.

Egyre közelebb a ténylegesen ingyen weboldal megoldáshoz

Ez azt jelentette, hogy közelebb kerülhetett az Ügyfél, illetve nem a mi Ügyfelünk, maximum az ingyenes tárhelyszolgáltató Ügyfele az ingyenes megoldáshoz, hisz így saját domain nevet sem kell vásárolnia. Persze a korábban felsorolt hátrányaival együtt.

Lehetőségek és korlátok…

Bár ebben a felállásban az Ügyfél lehetőségei is jelentősen korlátozottak, de az adott igényekhez és elvárásokhoz megfelelt. Azonban egy ilyen megoldás nem segíti, sőt éppen ellenkezőleg, akadályozza a saját márkaépítés lehetőségét.

Ingyen website, ingyen tárhely, ingyen webtárhely

ingyen weboldal készítése, ingyen weboldal, ingyen tárhely, ingyen domain név, google honlapkészítés ingyen, ingyen honlap, ingyen webtárhely, saját domain, weboldal készítés ingyen, weboldal ingyen, ingyen honlap készítése Ingyen Weboldal készítése, ingyen tárhellyel, ingyen domain névvel!
Ingyen website, ingyen webtárhely?

Így találtunk pár olyan helyet, ahol, – bár nagyon korlátozott lehetőségek között – de egyszerűen, minimális tudással egy nagyon egyszerű weboldalt elkészíthet magának ingyen tárhellyel.

Nem sorolom fel ezeket az oldalakat, a kedves Olvasó is nagyon könnyen rákereshet ezekre. De ha valaki nem boldogul írjon és ahogy időnk engedi segítünk eligazodni.

Gyakori kérdések – GYIK, FAQ

 • Mi a domain név?

  A domain név egy azonosító, amely segítségével az interneten elérhetővé válik egy weboldal.
 • Hogyan választhatok megfelelő domain nevet?

  Válassz olyan domain nevet, amely könnyen megjegyezhető, releváns a weboldal témájához, és lehetőleg rövid és könnyen írható.
 • Hol regisztrálhatok domain nevet?

  Domain nevet regisztrálhatsz domain regisztrátoroknál vagy webhosztoknál, akik kínálnak domain regisztrációs szolgáltatásokat.
 • Mennyibe kerül egy domain név regisztrációja?

  A domain név regisztrációjának ára függ a választott domain kiterjesztéstől és a regisztrátortól. Általában éves díjat kell fizetni a domain névért.
 • Mi az a webtárhely?

  A webtárhely olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a weboldal fájljait tárolják és elérhetővé tegyék az interneten.
 • Milyen típusú webtárhelyek vannak?

  Néhány elterjedt webtárhely típus a megosztott tárhely, a dedikált tárhely és a felhőalapú tárhely.
 • Mennyi tárhelyre van szükségem?

  A szükséges tárhely mennyisége függ a weboldal méretétől, tartalmától és forgalmától. Általában kezdő weboldalak számára a kisebb tárhelycsomagok elegendőek.
 • Milyen technikai támogatást nyújtanak a webhosztok?

  A webhosztok általában technikai támogatást nyújtanak a weboldal üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekben és problémák megoldásában.
 • Milyen biztonsági intézkedéseket kell tenni a weboldal üzemeltetése során?

  Fontos frissíteni a weboldal motorját, sablonjait és bővítményeit, valamint rendszeres biztonsági mentéseket készíteni. Továbbá ajánlott erős jelszavakat használni és figyelni a potenciális sebezhetőségekre.
 • Miért fontos egy weboldal a vállalkozásom számára?

Egy weboldal segít megtalálni és elérni az online célközönséget, növelheti a vállalkozás láthatóságát és hitelességét, valamint lehetőséget ad az ügyfelekkel való kommunikációra és értékesítésre.

 • Mennyi időbe telik egy weboldal elkészítése?

A weboldal elkészítésének ideje függ a projekt bonyolultságától és az igényektől. Általában hetek vagy hónapok is lehetnek, attól függően, hogy milyen tartalmat és funkciókat igényelsz.

 • Mennyibe kerül egy weboldal elkészítése?

A weboldal költsége változó, attól függően, hogy milyen méretű és összetett, valamint milyen egyedi igényeket tartalmaz. Általában a weboldal tervezővel történő konzultáció során lehet pontos árajánlatot kapni.

 • Mi a különbség a reszponzív és az adaptív weboldal között?

A reszponzív weboldal a különböző eszközök és képernyőméretek alapján automatikusan alkalmazkodik, míg az adaptív weboldal különböző verziókat és elrendezéseket készít a különböző eszközök számára.

 • Hogyan lehet a weboldalamra tartalmat feltölteni és szerkeszteni?

Általában a weboldalakhoz tartozik egy tartalomkezelő rendszer (pl. WordPress), amely lehetővé teszi a tartalom könnyű szerkesztését, feltöltését és frissítését.

 • Milyen biztonsági intézkedéseket kell tennem a weboldalam védelme érdekében?

Fontos naprakészen tartani a weboldal motorját, sablonjait és bővítményeit, valamint használni erős jelszavakat és biztonsági bővítményeket a támadások és hackerek elleni védekezéshez.

 • Milyen online marketing stratégiákat lehet alkalmazni a weboldalam népszerűsítésére?

Az online marketing stratégiák közé tartozik a keresőoptimalizálás (SEO), a közösségi média marketing, a tartalommarketing és a fizetett hirdetések használata.

Üdvözlettel,

WebServe

Ha tetszett amit itt olvasott, ossza meg mással is! Köszönjük!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Print

Nézze meg további cikkeinket is:

Weboldal készítés árak WebServe-Weboldal-Webshop-készités-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Weboldal Készítés Árak: A Titkos Recept a Költségek Optimalizálására!

Sok vállalkozásvezetőnek, tulajdonosnak és magánszemélynek vagy induló vállalkozásnak kérdés, hogy mennyibe kerül egy hatékony weboldal kialakítása, és hogyan lehet optimalizálni a költségeket anélkül, hogy a minőséget áldoznák fel. Ebben a cikkben felfedjük a titkos receptet a weboldal készítés árainak optimalizálásához, és néhány érdekes példával szemléltetjük a különböző költségstratégiákat.

Tovább »
Weboldal készítés árak honlapkészítés költségei mennyibe kerül egy honlap készítés 2024-ben?

Honlapkészítés árai 2024-ben

Honlapkészítés árai 2024-ben. Mennyibe kerül egy Honlap 2024-ben? – WebServe.hu A honlapkészítés árai és költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a weboldal méreteit, funkcióit, a felhasznált

Tovább »
hu_HUHungarian
Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Hogy csak arról értesüljön, amiről szeretne.

Sikeres feliratkozás!

Megvalósítom Önmagamat!

Weboldalt akarok! Webserve.hu

Maradjon még! :)

Ajándékkal várjuk!
Szeretne Sikeresebb lenni?

 

Válasszon weboldal készítési kedvezmény vagy ingyenes weboldal mini audit közül. Írja meg itt, melyiket szeretné.