SEO Útmutató, SEO Tanácsok 1. rész

SEO útmutató SEO alapok, ötletek tanácsok SEO Linkek. Legyünk megtalálhatók, ne csak láthatók! – Keresőoptimalizálási alapok 1.rész

Az alábbi cikk részben kapcsolódik a ingyenes WebDesigner tanfolyamunkhoz / ingyenes Webdesigner több részes tanfolyamunkhoz. Mivel azonban inkább kiegészítő eleme lehet annak, hiszen a SEO egy külön szakma, ezért ezt mi is külön tárgyaljuk.

Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam (1. rész)
Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam (2. rész)

Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam (3. rész)
Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam 4. rész

Hasznos ötleteket ösztunk meg, amiért most egy fillért vagy euro centet sem kell kiadniuk. Ezt a tudást is ingyen megosztjuk Önnel, Kedves Olvasó!

Vágjunk is bele…

Mint azt valószínűleg tudja, Kedves Olvasó, a linkek kulcsfontosságú szerepet játszanak a keresőoptimalizálásban (SEO).

A belső linkeléstől és az on-page SEO-tól a linképítésig és a backlinkekig számos módszer létezik arra, hogy a legtöbbet hozza ki a SEO linkekből. Azonban annak kitalálása, hogy hol kezdjük el, nem minden esetben egyszerű és főleg nem egyértelmű.

Ebben a cikkben a linkek SEO-ban betöltött alapvető szerepét tárgyaljuk.

SEO keresőoptimalizálás tippek ötletek kezdő útmutató
SEO keresőoptimalizálás tippek ötletek kezdő útmutató

Ezután áttekintjük a SEO linkek legjobb technikáit, és néhány útmutatót ajánlunk, amelyeket megtekinthet a részletesebb információkért.

A SEO linkek fontossága a weboldalak számára – ezért mondjuk, hogy ne csak látható, hanem a keresőmotorok számára (mint pl.: google, bing…) megtalálható is legyen a weblap.

A linkek az egyik legfontosabb rangsorolási tényezőt jelentik az olyan keresőmotorok számára, mint pl.: a Google. Ez azt jelenti, hogy az, ahogyan linkeket hoz létre weboldalán vagy akár WordPress weboldalán, befolyásolhatja, hogy tartalma mennyire látható a keresési eredményekben. És itt a pozitív és negatív / jó-rossz linkekről egyránt beszélünk.

/Csak röviden, a jó linkek alatt a hasznos linkeket értjük, amik a keresőmotoroknak segítenek az oldalunk megtalálásában, rangsorolásában, értékesnek ítélésében. Míg a rossz oldalak alatt azt értjük amikor úgynevezett negatív linkek / nem kért linkek mutatnak az oldalunkra és a spam, azaz a rossz megítélését növelik a keresőmotorok szemszögéből./

Különböző típusú SEO linkek vannak, amelyek befolyásolhatják a rangsorolást, többek között:

+ Belső linkek: A weboldalán belüli oldalakra mutató linkek.

+ Külső linkek (vagy kimenő linkek): Az Ön honlapján található, külső weboldalakra mutató linkek.

+ Visszahivatkozások (vagy bejövő linkek): Olyan linkek, amelyek más weboldalakról mutatnak az Ön oldalára

Belső link (internal link), külső link (external link), bejövő link (backlink)
Belső link (internal link), külső link (external link), bejövő link (backlink)

A jó minőségű backlinkek (vagy bejövő linkek) rendelkeznek a legjelentősebb SEO-előnnyel. Nemcsak az általános optimalizálási stratégiát segíthetik, hanem javíthatják a láthatóságot és a keresési forgalmat is!

Ugyanakkor ezeket a linkeket a legnagyobb kihívás és sokszor nem kevés pénzkérdés megszerezni.

Szerencsére növelheti webhelye rangsorolását, ha a saját webhelyére, hozzáadott SEO-linkek javítására összpontosít. A SEO-linkek létrehozásakor, generálásakor és optimalizálásakor fontos, hogy hatékony SEO-technikákat alkalmazzon a tényleges eredmény és siker érdekében!


Ez egy egyszerű útmutató a linkek SEO célú felhasználásához (első 2 tipp az összesen 9 tipp közül)

SEO keresőoptimalizálás tippek ötletek kezdő útmutató

Amennyiben szeretne többet tudni a kulcsszavakról, kulcsszó használatról, nézze meg a „Hány SEO kulcsszót használjak a cikkemben?” című írásunkat is!

Hány SEO kulcsszót használjak a cikkemben?

Továbbá itt talál legutóbbi bejegyzéseink közül néhányat:

Most, hogy jobban megértettük, miért olyan fontosak a linkek a SEO szempontjából, vizsgáljuk meg a használatukra vonatkozó alapvető tippeket.

Az alábbiakban kilenc tippet mutatunk be, amelyekkel azonnal elkezdheti a munkát.

Minden egyes tipp esetében elmagyarázzuk az előnyöket, a működését és a megvalósítás módját.

Iratkozzon fel, értesítjük friss írásainkról:

1. Használja ki a SEO linképítési technikákat

A linképítés más weboldalakról a saját webhelyére mutató linkek (más néven backlinkek) megszerzésére utal. Ha más kiváló minőségű webhelyek linkelnek az Ön oldalaira, az javíthatja az oldalának az értékét, hitelességét és láthatóságát.

A linképítés használatára számos technika létezik, ilyenek pl.:

SEO keresőoptimalizálás tippek ötletek kezdő útmutató

A linképítés azért fontos, mert segít javítani weboldala organikus keresési forgalmát. Ezenkívül kapcsolatokat építhet más fontos webhelyekkel és bloggerekkel az Ön iparágában.

Ha többet szeretne megtudni a SEO linképítésről, nézze meg a következő 8 egyszerű tippet a SEO linképítéssel kapcsolatban – na jó, ez még készül…

Fontos azonban az Önre linkelő webhely domain tekintélye, az un. domain authority. Minél népszerűbb, elismertebb egy webolal, annál nagyobb lökést adhatnak a backlinkjei.

A stratégia másik lényeges eleme a jó minőségű SEO-tartalom létrehozása, amelyet az emberek meg akarnak osztani.

Számos különböző típusú tartalmat és forrást készíthet a backlinkek generálásához, például leírásokat, bemutatókat, tréninganyagokat, oktatói útmutatókat, infografikákat és videókat…

Ha többet szeretne megtudni a backlinkekről, olvassa el egyszerű útmutatónkat a SEO-hoz szükséges backlinkek megszerzéséhez. – ez is kiadás alatt van még…

2. Törölje a webhelyére mutató rossz minőségű backlinkeket (persze, ha vannak ilyenek)

A legjobb backlinkek a jó minőségű, természetes linkek, amelyek organikusan keletkeznek valaki mástól, valaki más weboldaláról, értékes, a google vagy egyéb keresők által magas minőségűre értékelt weboldalakról.

SEO keresőoptimalizálás tippek ötletek kezdő útmutató

Ezeket a természetes linkeket a Google nem úgy tekinti, mintha Ön vagy az Ön cége hozta volna létre.

A rossz minőségű linkek, a természetellenes linkek (fizetett linkek) vagy a nofollow linkek nem a legjobb backlinkek, mert a keresőmotorok észreveszik és inkább negatív módonérintik oldalunk megítélését.

Előfordulhat, hogy meg kell tagadni (blokkolni) a weboldalára mutató backlinkeket.

Mint említettük, a backlinkek segíthetnek a SEO fellendítésében, de csak akkor, ha hiteles és releváns webhelyekről származnak.

Általában jó ötlet letiltani az alacsony minőségű vagy spammelő webhelyekről származó visszautalásokat.

Ez a folyamat megakadályozhatja, hogy a linkek károsítsák weboldala SEO-ját és organikus keresési forgalmát.

A weboldalára mutató linkeket egy SEO backlink-ellenőrző eszköz segítségével ellenőrizheti.

Ezután gyűjtse össze a letiltani kívánt link(ek)et pl.: egy szöveges fájlba, és töltse fel a Google-nak. A .txt fájlt a Google Search Console fiókjának erre a célra szolgáló szakaszához adhatja hozzá:

A Linkek letiltása oldal a Google Search Console-ban.

Válassza ki a domainjét a tulajdonság legördülő menüből. Ezután kattintson a Linkek letiltása gombra, és töltse fel a szöveges fájlt. Ez a folyamat néhány napig, hétig is eltarthat a Google számára.

A jó és a rossz visszahivatkozásokkal szemben a jó és a rossz visszahivatkozásokkal kapcsolatos részletesebb információkért és útmutatásért tekintse meg a Hogyan lehet letiltani a webhelyére mutató visszahivatkozásokat című útmutatónkat.

folytatjuk…

Ha tetszett amit itt olvasott, ossza meg mással is! Köszönjük!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Print

Nézze meg további cikkeinket is:

Weboldal készítés árak WebServe-Weboldal-Webshop-készités-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Weboldal Készítés Árak: A Titkos Recept a Költségek Optimalizálására!

Sok vállalkozásvezetőnek, tulajdonosnak és magánszemélynek vagy induló vállalkozásnak kérdés, hogy mennyibe kerül egy hatékony weboldal kialakítása, és hogyan lehet optimalizálni a költségeket anélkül, hogy a minőséget áldoznák fel. Ebben a cikkben felfedjük a titkos receptet a weboldal készítés árainak optimalizálásához, és néhány érdekes példával szemléltetjük a különböző költségstratégiákat.

Tovább »
Weboldal készítés árak honlapkészítés költségei mennyibe kerül egy honlap készítés 2024-ben?

Honlapkészítés árai 2024-ben

Honlapkészítés árai 2024-ben. Mennyibe kerül egy Honlap 2024-ben? – WebServe.hu A honlapkészítés árai és költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a weboldal méreteit, funkcióit, a felhasznált

Tovább »
hu_HUHungarian
Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Hogy csak arról értesüljön, amiről szeretne.

Sikeres feliratkozás!

Megvalósítom Önmagamat!

Weboldalt akarok! Webserve.hu

Maradjon még! :)

Ajándékkal várjuk!
Szeretne Sikeresebb lenni?

 

Válasszon weboldal készítési kedvezmény vagy ingyenes weboldal mini audit közül. Írja meg itt, melyiket szeretné.