¿Cuántas palabras clave SEO debo utilizar en mi artículo?

Az alábbi SEO cikk hangos felolvasása (TTS)

¿Cuántas palabras clave SEO debo utilizar en mi artículo?

SEO Palabras clave palabras clave - webserve.hu
Hány SEO kulcsszót használjak a cikkemben? – SEO keywords – webserve.hu – How many SEO keywords should I use in my article?

A webes tartalomkészítés során gyakran felmerül a kérdés, hogy hány kulcsszót használjunk a SEO érdekében. Nyilvánvaló, hogy a kulcsszavak alapvető szerepet játszanak egy weboldal rangsorolásában, de az egyszerű ismétlés nem elegendő. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan használhatja hatékonyan a kulcsszavakat a rangsorolás javítása érdekében.

Mi az a kulcsszó vagy SEO keyword?

Búsqueda de palabras clave ¿Cuántas palabras clave SEO debo utilizar en mi artículo? webserve.hu
Kulcsszókutatás? webserve.hu

A kulcsszavak azok a szavak vagy kifejezések, amelyeket a keresőmotorok azonosítanak a weboldalakon, és a tartalom indexelésére használnak. Ezért meg kell felelniük a kiadvány témájának vagy az írás témájának, tartalmának. A rangsorolás sorrendjét a felhasználók keresőkifejezéseivel való megfelelésük szintje határozza meg és ezek azonosítása a tényleges tartalommal a Google vagy bármely keresőmotorok által. És itt nem elhanyagolandó a tartalom és a kulcsszavak korrelációja.

Így válik fontossá, hogy különös figyelmet fordítson a kulcsszavak kiválasztására, valamint arra, hogy hány kulcsszót használjon a SEO-hoz, illetve milyen jellegű, mélységű legyen a hozzá kötődő tartalom.

Google SEO Kulcsszavak kulcsszó keywords - webserve.hu
Google SEO keywords – webserve.hu – Hogyan válasszunk meg ezeket?
Iratkozzon fel, értesítjük friss írásainkról:

Hogyan válasszunk kulcsszavakat?

Logikusnak tűnik, hogy a legnépszerűbb kulcsszó használata növeli az organikus forgalmat. A kulcsszavak használata azonban ennél árnyaltabb. A leggyakrabban használt kulcsszavak általában nagyon versenyképesek. Szinte biztos, hogy a versenytársai is használják őket, ami szinte lehetetlenné teszi az első helyezésben való megelőzésüket, különösen, ha már vannak jól bevált listavezetők az Ön által választott témában.

(Ha bövebben szeretne olvasni SEO alapokkal kapcsolatban, olvassa el alábbi cikkünket)

Közösségi média Social media SEO Kulcsszavak kulcsszó keywords - webserve.hu
Közösségi média Social media keywords – webserve.hu

De ne adja fel. A kisebb keresési volumenű kulcsszavakkal is jó eredményeket érhet el, ha okosan használja őket. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó szándékára, azaz a keresés okára kell összpontosítania. Tehát azon túl, hogy kiszámolja, hány kulcsszót használjon a SEO-hoz, összpontosítson a hatékony kulcsszavak azonosítására. A versenyképes SEO-stratégia lehetővé teszi, hogy más, ismertebb márkák elé/fölé kerüljön.

Hosszú kulcsszavak, long-tail keywords

SEO Keresőoptimalizálás - Hány SEO kulcsszót használjak a cikkemben? webserve.hu
Long-tail keywords – SEO Keresőoptimalizálás – webserve.hu

Az úgynevezett long-tail kulcsszavak olyan összetett kifejezések, amelyek pontosabban célozzák meg a tartalom témáját. Mint ilyenek, gyakran hosszabbak, mint a hagyományos kulcsszavak, és specifikusabbak. Például az „oktató játékok” kulcsszóval nehéz lehet magasan rangsorolni. Az „oktató játékok 0-2 éves gyerekeknek” azonban szűkebb körű keresőkifejezés.

A long-tail kulcsszó egy adott piaci rést céloz meg. Használata kevesebb organikus forgalmat eredményezhet, de magasabb minőségű, jobban a témára fókuszáló látogatókat hoz. Az oldalát meglátogató érdeklődők, olvasók valóban érdeklődni fognak az adott tartalom iránt, ami a konverzió nagyobb valószínűségét eredményezi. Ebből az álláspontból nézve kevésbé számít az, hogy hány kulcsszót használ a SEO-hoz, mint inkább a kiválasztott kulcsszavak pontossága.

Hány kulcsszót használjunk a SEO-hoz?

Digital-marketing-SEO White Hat Fehérkalapos SEO Online Marketing Social Media SEO Google WEB Webserve
Digital-marketing-SEO White Hat Fehérkalapos SEO Online Marketing Social Media SEO Google WEB Webserve

A tartalomkészítéssel kapcsolatos egyik legfontosabb döntés, hogy hány kulcsszót használjunk a SEO-hoz, és hogy ismételjük-e, vagy inkább több kulcsszót használjunk. Gyakran jó ötlet két vagy több, egymást kiegészítő kulcsszót akár egy kicsit átfogalmazva, kombinálni ugyanabban a tartalomban. Ezt long-tail kulcsszavakkal vagy további rokon értelmű, de hasonló relevanciával rendelkező kifejezésekkel érhető el. Bár bebizonyosodott, hogy a keresőknek és a Google-nek sincsenek paraméterei az LSI kulcsszavakra, a szemantikus indexelés releváns kritérium.

Amikor egy témát mélyrehatóan tárgyalnak, általában hivatkoznak a kapcsolódó fogalmakra. Nem szinonimák használatáról van szó, hanem a fő kulcsszóhoz szorosan kapcsolódó kifejezések hozzáadásáról.

SEO Folyamatok - SEO Keresőoptimalizálás - Hány SEO kulcsszót használjak a cikkemben? webserve.hu
SEO Folyamatok – SEO Keresőoptimalizálás – webserve.hu

Ennek a technikának az egyszerű megközelítése az, hogy egyetlen kulcsszóra összpontosító tartalmat írunk. Egy bizonyos idő elteltével vizsgálja felül a kapott rangsorolást, és elemezze, hogy más kulcsszavak is kapcsolódnak-e az oldalához. Optimalizálja ezeket, hogy javítsa a keresőmotorok szerinti rangsorát.

A fókusz kiszélesítésekor ügyeljen arra, hogy olyan kulcsszavakat válasszon, amelyek kapcsolódnak a témához, különben elveszíti a vonzerőt és a keresők jó értékelését relevancia szempontjából.

Milyen gyakran kell kulcsszavakat használni a SEO-hoz?

search-engine-optimization-SEO-KEYWORDS-KULCSSZÓ_KULCSSZAVAK
Milyen gyakran kell használni a SEO-hoz? – Search-Engine-Optimization-SEO

A legjobb, ha kerüli a kulcsszavak válogatás nélküli használatát. Egy kulcsszó használatának száma nem feltétlenül korrelál azzal, hogy milyen magas a rangsorolás. Az gyakori ismétlés, kulcsszóhalmozásnak számít, amit a legtöbb kereső inkább negatívan értékeli és negatívan befolyásolja a rangsorolást is. Azaz csak óvatosan használjuk a túl gyakran ismétlődő és a túl sok féle kulcsszót egyaránt.

A keresőmotorok büntetik a redundanciát. Ez fekete kalapos SEO-taktikának tekinthető. Ráadásul a tartalom átfogalmazása nem ad hozzáadott értéket. Ellenkezőleg, ez is csökkenti annak relevanciáját. Ne feledje, hogy az, hogy mennyire jól reagál a felhasználó keresési szándékára, erősebb kritérium az első helyeken való rangsoroláshoz.

Annak meghatározásakor, hogy hány kulcsszót használjunk a SEO-hoz, vagy hányszor ismételjük őket, meg kell különböztetnünk a gyakoriság és a sűrűség fogalmát. Az előbbi arra utal, hogy egy kulcsszó abszolút hányszor szerepel. Más szóval ez a kulcsszó előfordulási száma.

SEO AUDIT - SEO Keresőoptimalizálás - Hány SEO kulcsszót használjak a cikkemben? webserve.hu

A sűrűség viszont a tartalom hossza alapján kerül kiszámításra. Például egy 500 szavas szövegben kevesebbszer kell ismétlődnie a kulcsszónak, mint egy 1000 szavas szövegben. Mivel a rövidebb szöveg felületesebb és tömörebb megközelítést tesz szükségessé, nem szükséges a kulcsszót többször használni.

A sűrűséggel kapcsolatban azonban nincs általános konszenzus. Egyes szakértők azt javasolják, hogy a tartalom minden 100 szavára egy kulcsszót használjunk. Ez 1%-os sűrűségnek felel meg. Egyesek az optimális tartományt a teljes szöveg 2%-ára terjesztik ki.

SEO White Hat Fehérkalapos SEO Online Marketing Social Media SEO Google WEB Webserve
SEO White Hat Fehérkalapos SEO Online Marketing Social Media SEO Google WEB Webserve

Ahelyett, hogy önkényesen döntene arról, hogy hány kulcsszót használjon a SEO érdekében, inkább törekedjen arra, hogy természetes módon illessze be őket. Győződjön meg róla, hogy minden egyes előfordulásának van értelme, és az inkább megkönnyíti, mint hátráltatja a szöveg olvasását és megértését.


A keresőmotorok algoritmusai képesek felismerni a kulcsszavak helytelen használatát. Ha a szövegbe erőltetetten beillesztik ezeket a kifejezéseket, az ronthat a tartalom hitelességén és értékén. Azaz előbb-utóbb pozíciót fog veszteni a cikk.

Röviden, ne arra összpontosítson, hogy hány kulcsszót használjon a SEO érdekében, hanem próbáljon magával ragadó és pontos tartalmat létrehozni. A hatékony megfogalmazás sokkal jobban vezeti az olvasót, abba az irányba, hogy megértse az ajánlatának célját vagy előnyét.

Hogyan használjunk kulcsszavakat? (Összegzés)

Search Engine Optimization - Webserve.hu Keywords SEO-kulcsszó kulcsszavak
Search Engine Optimization – Webserve.hu – Keywords SEO

En resumen, tenga en cuenta que la colocación de las palabras clave es más importante que la densidad o la frecuencia. Póngalos en el meta título y la meta descripción, utilícelos en la URL y por último, pero no menos importante, por supuesto, en el cuerpo del texto. También deben aparecer en el título y en algunos subtítulos. Es importante utilizarlos en los nombres de los archivos de imagen y en el texto alternativo.

Amint látja, nem az a kérdés, hogy hány kulcsszót használjon a SEO érdekében, hanem az, hogy hogyan használja őket hatékonyan.

Iratkozzon fel, értesítjük friss írásainkról:

Si te gusta lo que lees aquí, ¡compártelo con los demás! Gracias.

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Correo electrónico
Imprimir

Consulte también nuestros otros artículos:

Precios de diseño web WebServe-Website-Webshop-Webdesign-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Precios de creación de sitios web: ¡la receta secreta para optimizar costes!

Muchos gerentes de empresas, propietarios y particulares o empresas de nueva creación se preguntan cuánto cuesta crear un sitio web eficaz y cómo optimizar los costes sin sacrificar la calidad. En este artículo, desvelamos la receta secreta para optimizar el coste del desarrollo de sitios web e ilustramos distintas estrategias de costes con algunos ejemplos interesantes.

Leer más "
Precios de desarrollo de sitios web Costes de desarrollo de sitios web ¿Cuánto costará un sitio web en 2024?

Precios del desarrollo de sitios web en 2024

Precios del desarrollo de sitios web en 2024. ¿Cuánto costará un sitio web en 2024? - WebServe.com El precio y el coste del desarrollo de sitios web dependen de varios factores, como el tamaño y la funcionalidad del sitio web, el tipo de sitio web y la

Leer más "
Mantenimiento de sitios web WordPress Mantenimiento de sitios web

Mantenimiento del sitio web y su importancia

Mantenimiento de sitios web, Mantenimiento de sitios web WordPress Mantenimiento de sitios web y su importancia: desde la perspectiva del mantenimiento de sitios web WordPress Introducción En el entorno empresarial moderno, un mantenimiento de sitios web eficiente y eficaz es imprescindible.

Leer más "
es_ESSpanish
Suscripción al boletín

Suscripción al boletín

Estar informado sólo de lo que quiere saber.

Suscripción satisfactoria

Me doy cuenta.

¡Quiero una página web! Webserve.hu

Quédate más tiempo. :)

Con un regalo ¡estamos esperando!
¿Quieres tener más éxito?

 

Elija entre un descuento por creación de sitio web o una miniauditoría gratuita del sitio web. Dinos aquí cuál prefieres.