WordPress 6.1 ES

Megjelent a WordPress 6.1
Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla

A WordPress.org oldalon található eredeti angol nyelvű szöveg magyar nyelvre fordított változata.

Fuente: WordPress 6.1 “Misha” – WordPress News

WordPress 6.1 „Misha”

WordPress 6.1 MISHAWordPress 6.1 HU

Üdv a „Misha” WordPress 6.1-es változatban

Üdvözöljük a WordPress 6.1, „Misha” változatában, amelyet a szovjet-norvég jazz-zongorista élete és munkássága ihletett. Mikhail „Misha” Alperin. Misha bemutatta a jazz együttesek munkáját a Szovjetunióban és világszerte. Őt ünnepelték a Moszkvai Művészeti Trió alapítójaként is.

 A WordPress 6.1 „Misha” tovább finomítja az weboldal építés élményét. A WordPress 6.1-ben olyan fejlesztésekkel léphet kapcsolatba, amelyek továbbra is intuitívabbá teszik a webhelyek, weboldalak létrehozását, miközben minden eddiginél tovább feszegetik a kreatív határokat. Ne felejtse el élvezni Misha jazz-zongora zenéjét, miközben megismerkedik mindazzal, amit a WordPress 6.1 kínál.

Megérkezett a 2022-es év harmadik nagy kiadása.  le  Töltse most! A kiadás időpontjában a WordPress a világ weboldalainak 43%-át működteti.

WordPress 6.1 letöltése.

A sitio web tulajdonosoknak és a rendszergazdáknak érdemes még ma frissíteniük, hogy teljes mértékben kihasználhassák a számos stabilitási, teljesítmény- és használhatósági javítás előnyeit. Továbbá a WordPress tartalomkészítők élvezhetik az új funkciók egész sorát, amelyek az írás és a tervezés élményének javítására irányulnak.

Ez a kiadás olyan funkciókat tartalmaz, amelyeket a WordPress közösségben sokan a legjobban vártak a projekt kezdete óta. A szerkesztő további fejlesztései és javításai nagyobb kontrollt és könnyebb testreszabhatóságot biztosítanak a webhely tulajdonosoknak, miközben egységesebb élményt nyújtanak a felhasználóknak. Sok, az írásra összpontosító fejlesztés szerepel a kiadásban, mert ha hangot ad a hangtalanoknak, akkor a szövegeket író emberekre kell összpontosítania.

A kedvenc fejlesztéseim közé tartozik a részleges bekezdések részleges kijelölésének finomított lehetősége egy blokkban; a lista nézet alapértelmezett nyitva tartásának beállításai; és a billentyűparancs az összes blokkra kiterjesztett belső hivatkozások hozzáadásához.

Josepha Haden Chomphosy, Directora Ejecutiva

WordPress 6.1 letöltése

Mit tartalmaz a WP 6.1?

2023 (Twenty TwentyThree) WordPress téma: 10 különböző stílusvariációval.

Miután a WordPress 5.9-es és 6.0-s kiadásokban bevezették a blokk témák és stílusváltozatok alapelemeit, a WordPress webhelyek építői egy új alapértelmezett témát, a Twenty TwentyThree-t üdvözölhetik, amely 10 különböző stílusbóan jelenik meg, és amely „Akadálymentesített” változatok készítésére is alkalmas!
Ezek a fenti, szándékosan egyedi stílusok biztosítják, hogy a felhasználók egyetlen kattintással különböző megjelenést és érzelmet alkalmazhassanak webhelyükön – mindezt egyetlen WP témán belül.

Mit tartalmaz a WP 6.1?WordPress 6.1 HU 2023Megjelent a WordPress 6.1Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Új sablonok a jobb felhasználói és a könnyebb diseño webi élményért

Az új és kifinomultabb sablonok mostantól nagyobb kontrollt biztosítanak a weboldal készítőknek webhelyeik létrehozása felett. Az új sablonok ezen csomagjában a webhelyszerkesztőben talál egy egyéni sablont a bejegyzésekhez és oldalakhoz. Az új keresőhelyettesítő eszközzel gyorsabban hozhat létre és szerkeszthet sablonrészeket, például fejléceket és lábléceket, és könnyen megtekintheti új webhelyét.

WordPress 6.1 HU 2023Megjelent a WordPress 6.1Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

A WP 6.1 rövid bemutató videója:

Tervezési eszközök a nagyobb következetesség és ellenőrzés érdekében

A tervezési elemek és blokkok vezérlésének átgondolt frissítései következetesebbé, teljesebbé és intuitívabbá teszik az új weboldalak kialakítását és felépítését.

Tervezési eszközök a nagyobb következetesség és ellenőrzés érdekébenWordPress 6.1 HU 2023Megjelent a WordPress 6.1Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Ha weboldalt szeretne készíttetni, kérjen ingyenes konzultációt és ajánlatot itt. (WebServe)

Könnyedén kezelheti a menüket

A navigációs blokkban található új visszaállítási lehetőségek azt jelentik, hogy a megnyitott menüt szerkesztheti; nincs szükség keresésre. Ráadásul a menük kiválasztására és megmunkálására szolgáló vezérlők saját helyet kaptak a blokk beállításaiban. A mobil menürendszer is frissítést kap, új funkciókkal, többek között különböző ikonopciókkal, hogy a menü igazán az öné legyen.

Könnyedén kezelheti a menüket.WordPress 6.1 HU 2023Megjelent a WordPress 6.1Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Tisztább elrendezések és dokumentumbeállítások megjelenítése

A blog poszt- és oldalbeállítások megtekintése és kezelése egy jobban szervezett megjelenítéssel, amely javítja az olyan funkciók használatát, mint a sablonválasztó és az ütemező.

Tisztább elrendezések és dokumentumbeállítások megjelenítése.WordPress 6.1 HU 2023Megjelent a WordPress 6.1Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Egy kattintással történő zárbeállítás az összes belső blokkhoz

A blokkok zárolásakor egy új kapcsoló lehetővé teszi, hogy a zárolási beállításokat egy tartalmazó blokk összes blokkjára alkalmazza, például a csoport, a borító és az oszlop blokkokra.

Egy kattintással történő zárbeállítás az összes belső blokkhozWordPress 6.1 HU 2023Megjelent a WordPress 6.1Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Továbbfejlesztett blokk helyőrző elemek

A különböző blokkok jobb helyőrzőket tartalmaznak, amelyek testreszabási lehetőségeket tükröznek, hogy segítsenek a webhely és annak tartalmának kialakításában. A Kép blokk helyőrzője például már a kép kiválasztása előtt megjeleníti az egyéni kereteket és a duotone szűrőket.

Gazdagabb listák és idézetek összeállítása belső blokkokkal

A lista és az idézet blokkok mostantól támogatják a belső blokkokat, ami rugalmasabb és gazdagabb kompozíciókat tesz lehetővé, például címsorok hozzáadását az idézet blokkokon belül.

Érzékenyebb szöveg folyékony tipográfiával

A folyékony tipográfia lehetővé teszi, hogy olyan betűméreteket határozzon meg, amelyek bármilyen képernyőmérethez alkalmazkodnak a könnyű olvashatóság érdekében.

Indító minták hozzáadása bármely poszttípushoz

A WordPress 6.0-ban, amikor új oldalt hozott létre, javasolt mintákat láthatott, így nem kellett üres oldallal kezdeni. A 6.1-ben szintén megjelenik az indító minták modul, amikor bármilyen poszttípus új példányát hozza létre.

Gyorsabban találja meg a blokk témákat

A Témakönyvtárban van egy szűrő a blokk témákhoz, és a minta előnézet jobb képet ad arról, hogy a különböző témák és minták felfedezése közben hogyan nézhet ki a téma.

A Site Editor beállításainak megőrzése későbbi használatra

A weboldal szerkesztő beállításai mostantól állandó számára  minden egyes  felhasználó . Ez azt jelenti, hogy a beállítások mostantól konzisztensek lesznek a böngészők és eszközök között.

Egyszerűsített stílusrendszer

A margóra, kitöltésre, tipográfiára, színekre és szegélyekre vonatkozó CSS-szabályok a stílusok  motor mostantól egy helyen találhatók, ami csökkenti az elrendezés-specifikus feladatokra fordított időt, és segít a szemantikus osztálynevek létrehozásában.

Frissített interfész opciók és funkciók

A frissítések közé tartozik styling stíluselemek a gombok, idézetek és hivatkozások globálisan történő megjelenítése; a linkek lebegő, aktív és fókuszált állapotának vezérlése a theme.json segítségével (a felületen még nem áll rendelkezésre); és a blokkok és elemek körvonaltámogatásának testreszabása is többek között.

Az elrendezési lehetőségek folyamatos fejlesztése

A témák által biztosított alapértelmezett tartalmi méretek mostantól felülbírálhatók a Stílusok oldalsávban, így a webhelyépítők jobban irányíthatják a teljes szélességű tartalmat. A fejlesztők finomabb  ellenőrzés felettezen  ellenőrzések .

Blokk sablon részek klasszikus témákban

A blokk sablon részek mostantól definiálhatók a klasszikus témákban a megfelelő HTML fájlok `parts` könyvtárának hozzáadásával a téma gyökerében.

Kibővített támogatás a Query Loop blokkokhoz

Az új szűrők lehetővé teszik, hogy a Query Block variációk támogassák az egyéni lekérdezéseket az erőteljesebb variációk és a fejlett hierarchikus poszttípusok szűrési lehetőségei érdekében.

Szűrők minden stílushoz

Használja a Stílusok oldalsáv szűrőit a beállítások vezérléséhez a weboldal mind a négy szintjén – mag, téma, felhasználó vagy blokk -, a kevésbé specifikustól a specifikusabbig.

Távolsági / Spacing beállítások a gyorsabb, következetes tervezéshez

Időt takaríthat meg, és elkerülheti az értékek kemény kódolását a témában a előre beállított margó- és kitöltési  értékek  for több  blokkhoz.

Csak-tartalomszerkesztési támogatás a konténer blokkok számára

A csak a tartalomra vonatkozó szerkesztési beállításoknak köszönhetően az elrendezéseket a konténerblokkokon belül is le lehet zárni. Egy csak tartalomra korlátozódó blokkban a child blokkjai láthatatlanok a listanézet számára, és teljesen szerkeszthetetlenek. Így Ön irányíthatja az elrendezést, miközben az írók a tartalomra koncentrálhatnak. Kombinálja ezt a blokkzárási beállításokkal, hogy még fejlettebb irányítást kapjon a blokkok felett.

Egyéb érdekességek

  • A 6.1 tartalmaz egy új olvasási idő funkciót, amely megmutatja a tartalomszerzőknek az oldalak, bejegyzések és egyéni bejegyzéstípusok megközelítő olvasási idejét.
  • Az új webhelyeknél a webhely szalagcím alapértelmezés szerint üres, de az Általános beállításokban módosítható.
  • Az új modális dizájn elmosódó háttérhatást kínál, így könnyebb az adott feladatra összpontosítani.

A WordPress 6.1 akadálymentesítésének javítása

Az akadálymentesítés szerves része a WordPress küldetésének, amely egy befogadó közösség kialakítására és a világ minden tájáról érkező felhasználók támogatására irányul. Ezt szem előtt tartva a WordPress 6.1 közel 60 frissítést tartalmaz, amelyek kifejezetten a platform hozzáférhetőségének javítására összpontosítanak. Olvassa el ezeket a frissítéseket, hogy többet megtudjon a hozzáférhetőség javítását célzó folyamatos kezdeményezésekről.

Javított teljesítmény a WordPress 6.1-ben

A WordPress 6.1 több mint 25 jegyet old meg, amelyek a teljesítmény fokozására irányulnak, és minden típusú weboldalra vonatkozó fejlesztéseket tartalmaznak. A teljes bontás megtalálható itt: Teljesítménytani útmutatóban.

Tudjon meg többet a WordPress 6.1-ről

Nézze meg a WordPress 6.1-et működés közben! Nézzen meg egy rövid  áttekintő videót a WordPress 6.1-ben debütáló néhány fontosabb funkcióról.

Fedezze fel a learn.wordpress.org webhelyet, ahol rövid oktatóvideókat és még sok mást talál a WordPress új funkcióiról. Vagy csatlakozzon egy élő interaktív online workshophoz egy adott WordPress témában.

A fejlesztők felfedezhetik a WordPress 6.1 Field Guide-ot, amely részletes fejlesztői megjegyzésekkel segíti a WordPress-szel való építkezést és a WordPress bővítését. A WordPress 6.1 kiadási megjegyzésekben további információkat talál a benne foglalt fejlesztésekről és a kijavított problémákról, a telepítési információkról, a fejlesztői megjegyzésekről és erőforrásokról, a kiadásban közreműködőkről, valamint a kiadásban szereplő fájlváltozások listájáról.

Si te gusta lo que lees aquí, ¡compártelo con los demás! Gracias.

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Correo electrónico
Imprimir

Consulte también nuestros otros artículos:

Precios de diseño web WebServe-Website-Webshop-Webdesign-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Precios de creación de sitios web: ¡la receta secreta para optimizar costes!

Muchos gerentes de empresas, propietarios y particulares o empresas de nueva creación se preguntan cuánto cuesta crear un sitio web eficaz y cómo optimizar los costes sin sacrificar la calidad. En este artículo, desvelamos la receta secreta para optimizar el coste del desarrollo de sitios web e ilustramos distintas estrategias de costes con algunos ejemplos interesantes.

Leer más "
Precios de desarrollo de sitios web Costes de desarrollo de sitios web ¿Cuánto costará un sitio web en 2024?

Precios del desarrollo de sitios web en 2024

Precios del desarrollo de sitios web en 2024. ¿Cuánto costará un sitio web en 2024? - WebServe.com El precio y el coste del desarrollo de sitios web dependen de varios factores, como el tamaño y la funcionalidad del sitio web, el tipo de sitio web y la

Leer más "
Mantenimiento de sitios web WordPress Mantenimiento de sitios web

Mantenimiento del sitio web y su importancia

Mantenimiento de sitios web, Mantenimiento de sitios web WordPress Mantenimiento de sitios web y su importancia: desde la perspectiva del mantenimiento de sitios web WordPress Introducción En el entorno empresarial moderno, un mantenimiento de sitios web eficiente y eficaz es imprescindible.

Leer más "
es_ESSpanish
Suscripción al boletín

Suscripción al boletín

Estar informado sólo de lo que quiere saber.

Suscripción satisfactoria

Me doy cuenta.

¡Quiero una página web! Webserve.hu

Quédate más tiempo. :)

Con un regalo ¡estamos esperando!
¿Quieres tener más éxito?

 

Elija entre un descuento por creación de sitio web o una miniauditoría gratuita del sitio web. Dinos aquí cuál prefieres.