WordPress 6.1 HU

Megjelent a WordPress 6.1
Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla

A WordPress.org oldalon található eredeti angol nyelvű szöveg magyar nyelvre fordított változata.

Forrás: WordPress 6.1 “Misha” – WordPress News

WordPress 6.1 „Misha”

WordPress 6.1 MISHA
WordPress 6.1 HU

Üdv a „Misha” WordPress 6.1-es változatban

Üdvözöljük a WordPress 6.1, „Misha” változatában, amelyet a szovjet-norvég jazz-zongorista élete és munkássága ihletett. Mikhail „Misha” Alperin. Misha bemutatta a jazz együttesek munkáját a Szovjetunióban és világszerte. Őt ünnepelték a Moszkvai Művészeti Trió alapítójaként is.

 A WordPress 6.1 „Misha” tovább finomítja az weboldal építés élményét. A WordPress 6.1-ben olyan fejlesztésekkel léphet kapcsolatba, amelyek továbbra is intuitívabbá teszik a webhelyek, weboldalak létrehozását, miközben minden eddiginél tovább feszegetik a kreatív határokat. Ne felejtse el élvezni Misha jazz-zongora zenéjét, miközben megismerkedik mindazzal, amit a WordPress 6.1 kínál.

Megérkezett a 2022-es év harmadik nagy kiadása.  le  Töltse most! A kiadás időpontjában a WordPress a világ weboldalainak 43%-át működteti.

WordPress 6.1 letöltése.

A weboldal tulajdonosoknak és a rendszergazdáknak érdemes még ma frissíteniük, hogy teljes mértékben kihasználhassák a számos stabilitási, teljesítmény- és használhatósági javítás előnyeit. Továbbá a WordPress tartalomkészítők élvezhetik az új funkciók egész sorát, amelyek az írás és a tervezés élményének javítására irányulnak.

Ez a kiadás olyan funkciókat tartalmaz, amelyeket a WordPress közösségben sokan a legjobban vártak a projekt kezdete óta. A szerkesztő további fejlesztései és javításai nagyobb kontrollt és könnyebb testreszabhatóságot biztosítanak a webhely tulajdonosoknak, miközben egységesebb élményt nyújtanak a felhasználóknak. Sok, az írásra összpontosító fejlesztés szerepel a kiadásban, mert ha hangot ad a hangtalanoknak, akkor a szövegeket író emberekre kell összpontosítania.

A kedvenc fejlesztéseim közé tartozik a részleges bekezdések részleges kijelölésének finomított lehetősége egy blokkban; a lista nézet alapértelmezett nyitva tartásának beállításai; és a billentyűparancs az összes blokkra kiterjesztett belső hivatkozások hozzáadásához.

Josepha Haden Chomphosy, ügyvezető igazgató

WordPress 6.1 letöltése

Mit tartalmaz a WP 6.1?

2023 (Twenty TwentyThree) WordPress téma: 10 különböző stílusvariációval.

Miután a WordPress 5.9-es és 6.0-s kiadásokban bevezették a blokk témák és stílusváltozatok alapelemeit, a WordPress webhelyek építői egy új alapértelmezett témát, a Twenty TwentyThree-t üdvözölhetik, amely 10 különböző stílusbóan jelenik meg, és amely „Akadálymentesített” változatok készítésére is alkalmas!
Ezek a fenti, szándékosan egyedi stílusok biztosítják, hogy a felhasználók egyetlen kattintással különböző megjelenést és érzelmet alkalmazhassanak webhelyükön – mindezt egyetlen WP témán belül.

Mit tartalmaz a WP 6.1?
WordPress 6.1 HU 2023
Megjelent a WordPress 6.1
Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Új sablonok a jobb felhasználói és a könnyebb weboldal készítési élményért

Az új és kifinomultabb sablonok mostantól nagyobb kontrollt biztosítanak a weboldal készítőknek webhelyeik létrehozása felett. Az új sablonok ezen csomagjában a webhelyszerkesztőben talál egy egyéni sablont a bejegyzésekhez és oldalakhoz. Az új keresőhelyettesítő eszközzel gyorsabban hozhat létre és szerkeszthet sablonrészeket, például fejléceket és lábléceket, és könnyen megtekintheti új webhelyét.

WordPress 6.1 HU 2023
Megjelent a WordPress 6.1
Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

A WP 6.1 rövid bemutató videója:

Tervezési eszközök a nagyobb következetesség és ellenőrzés érdekében

A tervezési elemek és blokkok vezérlésének átgondolt frissítései következetesebbé, teljesebbé és intuitívabbá teszik az új weboldalak kialakítását és felépítését.

Tervezési eszközök a nagyobb következetesség és ellenőrzés érdekében
WordPress 6.1 HU 2023
Megjelent a WordPress 6.1
Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Ha weboldalt szeretne készíttetni, kérjen ingyenes konzultációt és ajánlatot itt. (WebServe)

Könnyedén kezelheti a menüket

A navigációs blokkban található új visszaállítási lehetőségek azt jelentik, hogy a megnyitott menüt szerkesztheti; nincs szükség keresésre. Ráadásul a menük kiválasztására és megmunkálására szolgáló vezérlők saját helyet kaptak a blokk beállításaiban. A mobil menürendszer is frissítést kap, új funkciókkal, többek között különböző ikonopciókkal, hogy a menü igazán az öné legyen.

Könnyedén kezelheti a menüket.
WordPress 6.1 HU 2023
Megjelent a WordPress 6.1
Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Tisztább elrendezések és dokumentumbeállítások megjelenítése

A blog poszt- és oldalbeállítások megtekintése és kezelése egy jobban szervezett megjelenítéssel, amely javítja az olyan funkciók használatát, mint a sablonválasztó és az ütemező.

Tisztább elrendezések és dokumentumbeállítások megjelenítése.WordPress 6.1 HU 2023
Megjelent a WordPress 6.1
Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Egy kattintással történő zárbeállítás az összes belső blokkhoz

A blokkok zárolásakor egy új kapcsoló lehetővé teszi, hogy a zárolási beállításokat egy tartalmazó blokk összes blokkjára alkalmazza, például a csoport, a borító és az oszlop blokkokra.

Egy kattintással történő zárbeállítás az összes belső blokkhoz
WordPress 6.1 HU 2023
Megjelent a WordPress 6.1
Magyarul, magyar nyelven itt olvashatnak róla https://webserve.hu/web-blog

Továbbfejlesztett blokk helyőrző elemek

A különböző blokkok jobb helyőrzőket tartalmaznak, amelyek testreszabási lehetőségeket tükröznek, hogy segítsenek a webhely és annak tartalmának kialakításában. A Kép blokk helyőrzője például már a kép kiválasztása előtt megjeleníti az egyéni kereteket és a duotone szűrőket.

Gazdagabb listák és idézetek összeállítása belső blokkokkal

A lista és az idézet blokkok mostantól támogatják a belső blokkokat, ami rugalmasabb és gazdagabb kompozíciókat tesz lehetővé, például címsorok hozzáadását az idézet blokkokon belül.

Érzékenyebb szöveg folyékony tipográfiával

A folyékony tipográfia lehetővé teszi, hogy olyan betűméreteket határozzon meg, amelyek bármilyen képernyőmérethez alkalmazkodnak a könnyű olvashatóság érdekében.

Indító minták hozzáadása bármely poszttípushoz

A WordPress 6.0-ban, amikor új oldalt hozott létre, javasolt mintákat láthatott, így nem kellett üres oldallal kezdeni. A 6.1-ben szintén megjelenik az indító minták modul, amikor bármilyen poszttípus új példányát hozza létre.

Gyorsabban találja meg a blokk témákat

A Témakönyvtárban van egy szűrő a blokk témákhoz, és a minta előnézet jobb képet ad arról, hogy a különböző témák és minták felfedezése közben hogyan nézhet ki a téma.

A Site Editor beállításainak megőrzése későbbi használatra

A weboldal szerkesztő beállításai mostantól állandó számára  minden egyes  felhasználó . Ez azt jelenti, hogy a beállítások mostantól konzisztensek lesznek a böngészők és eszközök között.

Egyszerűsített stílusrendszer

A margóra, kitöltésre, tipográfiára, színekre és szegélyekre vonatkozó CSS-szabályok a stílusok  motor mostantól egy helyen találhatók, ami csökkenti az elrendezés-specifikus feladatokra fordított időt, és segít a szemantikus osztálynevek létrehozásában.

Frissített interfész opciók és funkciók

A frissítések közé tartozik styling stíluselemek a gombok, idézetek és hivatkozások globálisan történő megjelenítése; a linkek lebegő, aktív és fókuszált állapotának vezérlése a theme.json segítségével (a felületen még nem áll rendelkezésre); és a blokkok és elemek körvonaltámogatásának testreszabása is többek között.

Az elrendezési lehetőségek folyamatos fejlesztése

A témák által biztosított alapértelmezett tartalmi méretek mostantól felülbírálhatók a Stílusok oldalsávban, így a webhelyépítők jobban irányíthatják a teljes szélességű tartalmat. A fejlesztők finomabb  ellenőrzés felettezen  ellenőrzések .

Blokk sablon részek klasszikus témákban

A blokk sablon részek mostantól definiálhatók a klasszikus témákban a megfelelő HTML fájlok `parts` könyvtárának hozzáadásával a téma gyökerében.

Kibővített támogatás a Query Loop blokkokhoz

Az új szűrők lehetővé teszik, hogy a Query Block variációk támogassák az egyéni lekérdezéseket az erőteljesebb variációk és a fejlett hierarchikus poszttípusok szűrési lehetőségei érdekében.

Szűrők minden stílushoz

Használja a Stílusok oldalsáv szűrőit a beállítások vezérléséhez a weboldal mind a négy szintjén – mag, téma, felhasználó vagy blokk -, a kevésbé specifikustól a specifikusabbig.

Távolsági / Spacing beállítások a gyorsabb, következetes tervezéshez

Időt takaríthat meg, és elkerülheti az értékek kemény kódolását a témában a előre beállított margó- és kitöltési  értékek  for több  blokkhoz.

Csak-tartalomszerkesztési támogatás a konténer blokkok számára

A csak a tartalomra vonatkozó szerkesztési beállításoknak köszönhetően az elrendezéseket a konténerblokkokon belül is le lehet zárni. Egy csak tartalomra korlátozódó blokkban a child blokkjai láthatatlanok a listanézet számára, és teljesen szerkeszthetetlenek. Így Ön irányíthatja az elrendezést, miközben az írók a tartalomra koncentrálhatnak. Kombinálja ezt a blokkzárási beállításokkal, hogy még fejlettebb irányítást kapjon a blokkok felett.

Egyéb érdekességek

  • A 6.1 tartalmaz egy új olvasási idő funkciót, amely megmutatja a tartalomszerzőknek az oldalak, bejegyzések és egyéni bejegyzéstípusok megközelítő olvasási idejét.
  • Az új webhelyeknél a webhely szalagcím alapértelmezés szerint üres, de az Általános beállításokban módosítható.
  • Az új modális dizájn elmosódó háttérhatást kínál, így könnyebb az adott feladatra összpontosítani.

A WordPress 6.1 akadálymentesítésének javítása

Az akadálymentesítés szerves része a WordPress küldetésének, amely egy befogadó közösség kialakítására és a világ minden tájáról érkező felhasználók támogatására irányul. Ezt szem előtt tartva a WordPress 6.1 közel 60 frissítést tartalmaz, amelyek kifejezetten a platform hozzáférhetőségének javítására összpontosítanak. Olvassa el ezeket a frissítéseket, hogy többet megtudjon a hozzáférhetőség javítását célzó folyamatos kezdeményezésekről.

Javított teljesítmény a WordPress 6.1-ben

A WordPress 6.1 több mint 25 jegyet old meg, amelyek a teljesítmény fokozására irányulnak, és minden típusú weboldalra vonatkozó fejlesztéseket tartalmaznak. A teljes bontás megtalálható itt: Teljesítménytani útmutatóban.

Tudjon meg többet a WordPress 6.1-ről

Nézze meg a WordPress 6.1-et működés közben! Nézzen meg egy rövid  áttekintő videót a WordPress 6.1-ben debütáló néhány fontosabb funkcióról.

Fedezze fel a learn.wordpress.org webhelyet, ahol rövid oktatóvideókat és még sok mást talál a WordPress új funkcióiról. Vagy csatlakozzon egy élő interaktív online workshophoz egy adott WordPress témában.

A fejlesztők felfedezhetik a WordPress 6.1 Field Guide-ot, amely részletes fejlesztői megjegyzésekkel segíti a WordPress-szel való építkezést és a WordPress bővítését. A WordPress 6.1 kiadási megjegyzésekben további információkat talál a benne foglalt fejlesztésekről és a kijavított problémákról, a telepítési információkról, a fejlesztői megjegyzésekről és erőforrásokról, a kiadásban közreműködőkről, valamint a kiadásban szereplő fájlváltozások listájáról.

Ha tetszett amit itt olvasott, ossza meg mással is! Köszönjük!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Print

Nézze meg további cikkeinket is:

Weboldal készítés árak WebServe-Weboldal-Webshop-készités-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Weboldal Készítés Árak: A Titkos Recept a Költségek Optimalizálására!

Sok vállalkozásvezetőnek, tulajdonosnak és magánszemélynek vagy induló vállalkozásnak kérdés, hogy mennyibe kerül egy hatékony weboldal kialakítása, és hogyan lehet optimalizálni a költségeket anélkül, hogy a minőséget áldoznák fel. Ebben a cikkben felfedjük a titkos receptet a weboldal készítés árainak optimalizálásához, és néhány érdekes példával szemléltetjük a különböző költségstratégiákat.

Tovább »
Weboldal készítés árak honlapkészítés költségei mennyibe kerül egy honlap készítés 2024-ben?

Honlapkészítés árai 2024-ben

Honlapkészítés árai 2024-ben. Mennyibe kerül egy Honlap 2024-ben? – WebServe.hu A honlapkészítés árai és költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a weboldal méreteit, funkcióit, a felhasznált

Tovább »
hu_HUHungarian
Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Hogy csak arról értesüljön, amiről szeretne.

Sikeres feliratkozás!

Megvalósítom Önmagamat!

Weboldalt akarok! Webserve.hu

Maradjon még! :)

Ajándékkal várjuk!
Szeretne Sikeresebb lenni?

 

Válasszon weboldal készítési kedvezmény vagy ingyenes weboldal mini audit közül. Írja meg itt, melyiket szeretné.