WordPress 6.1

WordPress 6.1 Roadmap, Ütemterv a WordPress 6.1-hez (WordPress & Gutenberg)

Itt az ideje, hogy előre tekintsünk a WordPress 6.1 & Gutenberg fő munka és fejlesztési területeire, irányaira.

A kiadás egyik hangsúlyos eleme az lesz, hogy finomítsa az 5.9-ben és a 6.0-ban bevezetett élményeket.

Korábbi cikkünkben nagyon részletesen bemutattuk a WordPress 6.0 Arturo főverziójának fejlesztéseit az 5.9 verzióhoz képest.
Mindemellett itt található azon cikkünk, ami a WordPress 6.0 -ról 6.0.1-re történő frissítéseket és hibajavításokat tartalmazza.
WordPress 6.0 Arturo : Megérkezett az új nagy, főverziós kiadás – WordPress Új verzió
WordPress 6.0 Arturo : Megérkezett az új nagy, főverziós kiadás – WordPress Új verzió

A WordPress 6.1 a  teljes webhelyes szerkesztés, a következő fázisú együttműködés és a többnyelvű funkciók finomítására összpontosít. Ezek előreláthatólag 2023-2025-ben várhatók

A   Gutenberg   vezető tervezője, Matías Ventura az  5.9-ben és 6.0-ban  bevezetett tapasztalatok finomításait jelölte meg a közelgő 6.1-es kiadás  fő céljaként.

A 6.1-es ütemtervet a portói WordCamp Europe  záróülése  előtt tette közzé, ahol a  tervek szerint  Matt Mullenweggel és Josepha Haden Chomphosyval együtt demózott.  

Ventura  nem tudta  megcsinálni, de tweetelt egy szálat videó demókkal néhány izgalmas    felületfrissítésről  , amelyeken a Gutenberg közreműködői dolgoznak.

Az egyik  fő hajtóerő az, hogy a  webhely navigációját simább élménnyé tegye egy új „böngészési mód”  révén, amely  lehetővé teszi a webhely szerkesztők számára, hogy  munka közben nagyítsanak és kicsinyítsenek.

 A minták egy másik fő hangsúly, amelyet Ventura  ”  a kreatív élmény központi elemeként” azonosított.     A közreműködők azon dolgoznak  , hogy megkönnyítsék a minták készítését, és a  felderítési és beillesztési folyamat javítását tervezik.

A WordPress 6.1  jobb támogatást nyújt a mintahasználathoz az egyéni bejegyzéstípusokban,  blokktípusokban, valamint intuitívabb  élményt nyújt a minták zárolásához  és a mentett minták kezeléséhez.

Nézzük meg, jelenleg ez hogy nyilvánul meg az aktuális, valós fejlesztések mentén:

A 6.1-es verzió és a fejlesztések egyik célja sok egyéb mellett, hogy a különböző folyamatokat koherensebb és kielégítőbb élményekbe szője a felhasználók, karbantartók és bővítők számára.

Emellett az is cél, hogy megszüntessék a funkcionalitás néhány hiányosságát, miközben elkezdünk a Gutenberg-ütemterv 3. fázisa felé fordulni, ami részben már a weboldal építők bizonyos funkcionalitását – ha nem is kiváltja – de beépített módon megvalósítja.

wordpress 6.1, wordpress 6.1 roadmap, gutenberg WordPress 6.1
Gutenberg szerkesztő és tervezett változások

A következő linken megtekinthetik az érdeklődők ennek a fő irányát a fő 2. fázisú projekt áttekintését. Itt naprakészen követhetők mind a Gutenberg, mind pedig a WordPress 6.1 fejlesztési verziójában várható irányok.

Azonban jól látszik, – aminek örülünk is – hogy a felhasználói élmény fejlesztése az egyik fő irány.

Sablonszerkesztő →

wordpress 6.1, wordpress 6.1 roadmap, gutenberg WordPress 6.1
WordPress 6.1 – editor, szerkesztő

Mutassa be a webhely struktúrájának böngészését, megjelenítését és szerkesztését. Biztosítson nagyobb egyértelműséget a globális elemek (sablonok, sablonrészek, stílusok) között a sablonszerkesztő és a bejegyzésszerkesztői élmények egységesítése céljából.

A munka egy részhalmaza a navigációs blokk javítása körül → zajlik

Építkezés előre elkészített mintákkal →

wordpress 6.1, wordpress 6.1 roadmap, gutenberg WordPress 6.1

Jobban fel kell készülnünk arra, hogy teljes mértékben felszabadítsuk a mintákban rejlő lehetőségeket, amint azt az „Építés mintákkal” vázolta fel, amelyet a 6.0 ciklus kissé késve állított össze.

wordpress 6.1, wordpress 6.1 roadmap, gutenberg WordPress 6.1
WordPress 6.1 Minták – Patterns

Lehetővé teheti, hogy a minták a kreatív élmény központi elemét képezzék, beleértve az egyéni bejegyzéstípusokhoz,  blokktípusokhoz való igazítását, a zárolt élmény javítását, a mentett minták kezelését stb.

Globális stílusok →

wordpress 6.1, wordpress 6.1 roadmap, gutenberg WordPress 6.1
WordPress-6-1 Styling – Globális stílusok a jelen elképzelések szerint

Blokkok és tervezőeszközök →

Haladjon tovább a globális stílusok felületén, miközben javítja a korlátozások, jogosultságok és válogatott készletek támogatását. Lehetővé teheti a webfontok kezelését, reszponzív tipográfia megvalósítását, és bővítheti a blokkok számára elérhető eszközkészletet a konzisztencia, a megbízhatóság és az öröm szem előtt tartásával.

Témák & Fokozatos elfogadás

Számos probléma merül fel az olyan funkciók elfogadásának képességével kapcsolatban is, mint a sablonrészek, fokozatosan a meglévő témákban, valamint a témához való szélesebb körű hozzáférés lehetősége. json szerkesztés.

Az is fontos, hogy továbbra is a témaváltási folyamatokra tekintsünk,  és arra, hogyan lehet a legjobban kihasználni a stílusok és sablonok új lehetőségeit.

További információk várhatók a fejlesztések előrehaladtával →

Szeretné nyomon követni a változásokat? Iratkozzon fel hírlevelünkre és (alkalmanként) értesítjük

Megosztaná a cikket ismerőseivel? Alább megteheti:

További cikkeink hasonló témákban:

Ha tetszett amit itt olvasott, ossza meg mással is! Köszönjük!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Print

Nézze meg további cikkeinket is:

Weboldal készítés árak WebServe-Weboldal-Webshop-készités-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Weboldal Készítés Árak: A Titkos Recept a Költségek Optimalizálására!

Sok vállalkozásvezetőnek, tulajdonosnak és magánszemélynek vagy induló vállalkozásnak kérdés, hogy mennyibe kerül egy hatékony weboldal kialakítása, és hogyan lehet optimalizálni a költségeket anélkül, hogy a minőséget áldoznák fel. Ebben a cikkben felfedjük a titkos receptet a weboldal készítés árainak optimalizálásához, és néhány érdekes példával szemléltetjük a különböző költségstratégiákat.

Tovább »
Weboldal készítés árak honlapkészítés költségei mennyibe kerül egy honlap készítés 2024-ben?

Honlapkészítés árai 2024-ben

Honlapkészítés árai 2024-ben. Mennyibe kerül egy Honlap 2024-ben? – WebServe.hu A honlapkészítés árai és költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a weboldal méreteit, funkcióit, a felhasznált

Tovább »
hu_HUHungarian
Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Hogy csak arról értesüljön, amiről szeretne.

Sikeres feliratkozás!

Megvalósítom Önmagamat!

Weboldalt akarok! Webserve.hu

Maradjon még! :)

Ajándékkal várjuk!
Szeretne Sikeresebb lenni?

 

Válasszon weboldal készítési kedvezmény vagy ingyenes weboldal mini audit közül. Írja meg itt, melyiket szeretné.