WordPress 6.1

WordPress 6.1 Roadmap, Ütemterv a WordPress 6.1-hez (WordPress & Gutenberg)

Itt az ideje, hogy előre tekintsünk a WordPress 6.1 & Gutenberg fő munka és fejlesztési területeire, irányaira.

A kiadás egyik hangsúlyos eleme az lesz, hogy finomítsa az 5.9-ben és a 6.0-ban bevezetett élményeket.

Korábbi cikkünkben nagyon részletesen bemutattuk a WordPress 6.0 Arturo főverziójának fejlesztéseit az 5.9 verzióhoz képest.
Mindemellett itt található azon cikkünk, ami a WordPress 6.0 -ról 6.0.1-re történő frissítéseket és hibajavításokat tartalmazza.
WordPress 6.0 Arturo : Megérkezett az új nagy, főverziós kiadás – WordPress Új verzió
WordPress 6.0 Arturo : Megérkezett az új nagy, főverziós kiadás – WordPress Új verzió

A WordPress 6.1 a  teljes webhelyes szerkesztés, a következő fázisú együttműködés és a többnyelvű funkciók finomítására összpontosít. Ezek előreláthatólag 2023-2025-ben várhatók

A   Gutenberg   vezető tervezője, Matías Ventura az  5.9-ben és 6.0-ban  bevezetett tapasztalatok finomításait jelölte meg a közelgő 6.1-es kiadás  fő céljaként.

A 6.1-es ütemtervet a portói WordCamp Europe  záróülése  előtt tette közzé, ahol a  tervek szerint  Matt Mullenweggel és Josepha Haden Chomphosyval együtt demózott.  

Ventura  nem tudta  megcsinálni, de tweetelt egy szálat videó demókkal néhány izgalmas    felületfrissítésről  , amelyeken a Gutenberg közreműködői dolgoznak.

Az egyik  fő hajtóerő az, hogy a  webhely navigációját simább élménnyé tegye egy új “böngészési mód”  révén, amely  lehetővé teszi a webhely szerkesztők számára, hogy  munka közben nagyítsanak és kicsinyítsenek.

 A minták egy másik fő hangsúly, amelyet Ventura  ”  a kreatív élmény központi elemeként” azonosított.     A közreműködők azon dolgoznak  , hogy megkönnyítsék a minták készítését, és a  felderítési és beillesztési folyamat javítását tervezik.

A WordPress 6.1  jobb támogatást nyújt a mintahasználathoz az egyéni bejegyzéstípusokban,  blokktípusokban, valamint intuitívabb  élményt nyújt a minták zárolásához  és a mentett minták kezeléséhez.

Nézzük meg, jelenleg ez hogy nyilvánul meg az aktuális, valós fejlesztések mentén:

A 6.1-es verzió és a fejlesztések egyik célja sok egyéb mellett, hogy a különböző folyamatokat koherensebb és kielégítőbb élményekbe szője a felhasználók, karbantartók és bővítők számára.

Emellett az is cél, hogy megszüntessék a funkcionalitás néhány hiányosságát, miközben elkezdünk a Gutenberg-ütemterv 3. fázisa felé fordulni, ami részben már a weboldal építők bizonyos funkcionalitását – ha nem is kiváltja – de beépített módon megvalósítja.

Gutenberg szerkesztő és tervezett változások

A következő linken megtekinthetik az érdeklődők ennek a fő irányát a fő 2. fázisú projekt áttekintését. Itt naprakészen követhetők mind a Gutenberg, mind pedig a WordPress 6.1 fejlesztési verziójában várható irányok.

Azonban jól látszik, – aminek örülünk is – hogy a felhasználói élmény fejlesztése az egyik fő irány.

Sablonszerkesztő →

WordPress 6.1 – editor, szerkesztő

Mutassa be a webhely struktúrájának böngészését, megjelenítését és szerkesztését. Biztosítson nagyobb egyértelműséget a globális elemek (sablonok, sablonrészek, stílusok) között a sablonszerkesztő és a bejegyzésszerkesztői élmények egységesítése céljából.

A munka egy részhalmaza a navigációs blokk javítása körül → zajlik

Építkezés előre elkészített mintákkal →

Jobban fel kell készülnünk arra, hogy teljes mértékben felszabadítsuk a mintákban rejlő lehetőségeket, amint azt az “Építés mintákkal” vázolta fel, amelyet a 6.0 ciklus kissé késve állított össze.

WordPress 6.1 Minták – Patterns

Lehetővé teheti, hogy a minták a kreatív élmény központi elemét képezzék, beleértve az egyéni bejegyzéstípusokhoz,  blokktípusokhoz való igazítását, a zárolt élmény javítását, a mentett minták kezelését stb.

Globális stílusok →

WordPress-6-1 Styling – Globális stílusok a jelen elképzelések szerint

Blokkok és tervezőeszközök →

Haladjon tovább a globális stílusok felületén, miközben javítja a korlátozások, jogosultságok és válogatott készletek támogatását. Lehetővé teheti a webfontok kezelését, reszponzív tipográfia megvalósítását, és bővítheti a blokkok számára elérhető eszközkészletet a konzisztencia, a megbízhatóság és az öröm szem előtt tartásával.

Témák & Fokozatos elfogadás

Számos probléma merül fel az olyan funkciók elfogadásának képességével kapcsolatban is, mint a sablonrészek, fokozatosan a meglévő témákban, valamint a témához való szélesebb körű hozzáférés lehetősége. json szerkesztés.

Az is fontos, hogy továbbra is a témaváltási folyamatokra tekintsünk,  és arra, hogyan lehet a legjobban kihasználni a stílusok és sablonok új lehetőségeit.

További információk várhatók a fejlesztések előrehaladtával →

Szeretné nyomon követni a változásokat? Iratkozzon fel hírlevelünkre és (alkalmanként) értesítjük

Megosztaná a cikket ismerőseivel? Alább megteheti:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

További cikkeink hasonló témákban:

Ha tetszett amit itt olvasott, ossza meg mással is! Köszönjük!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Print

Nézze meg további cikkeinket is:

Weboldal készítés Web Blog WebDesign, WordPress Weboldal készítés Online jelenlét Blog WebP a legjobb Webes képformátum és fotó formátum?

WebP a legjobb Webes képformátum és fotó formátum?

Jó a WebP, és én továbbra is használni fogom a WebP formátumú képeket. Persze ésszel és fenntartással. Figyelembe véve a fent leírtakat, azaz a böngésző/kliens kompatibilitást, a célcsoportot, a SEO és UX szempontokat, a file méretre és minőségre vonatkozó ellenőrzéseket használat előtt.

Tovább »
WordPress 6.1 MISHA WordPress 6.1 HU WordPress 6.1 Magyar WordPress 61

WordPress 6.1 HU

A WordPress 6.1-ben olyan fejlesztésekkel léphet kapcsolatba, amelyek továbbra is intuitívabbá teszik a webhelyek létrehozását, miközben minden eddiginél tovább feszegetik a kreatív határokat.

Tovább »
SEO Kulcsszavak kulcsszó keywords - webserve.hu

Hány SEO kulcsszót használjak a cikkemben?

Összegezve, legyen tisztában azzal, hogy a kulcsszavak elhelyezése sokkal fontosabb, mint a sűrűség vagy a gyakoriság. Tegye be őket a meta címbe és a meta leírásba, az URL-ben is alkalmazza és nem utolsó sorban természetesen a szövegtörzsben is. A címben, valamint néhány feliratban is meg kell jelenniük. Fontos, hogy használja őket a képfájlok neveiben és az alternatív szövegekben.

Amint látja, nem az a kérdés, hogy hány kulcsszót használjon a SEO érdekében, hanem az, hogy hogyan használja őket hatékonyan.

Tovább »
HungarianEnglishGermanFrenchSpanish
takarékos_malacpersely WebServe kedvezmény, takarékos popup

Takarékossá tettük árainkat!

2022 december 15-ig megrendelt weboldal készítési projekt esetén 1+1 ajándék! Kód:”MalacomVan!”

( 1 hónap karbantartás  + 1 óra konzultáció )

Maradjon még! :)

Ajándékkal várjuk!
Szeretne Sikeresebb lenni?

 

Válasszon weboldal készítési kedvezmény vagy ingyenes weboldal mini audit közül. Írja meg itt, melyiket szeretné.

A felhasználói élmény javítása érdekében az oldalon sütiket alkalmazunk.