Mi az újdonság a Gutenberg 14.9-ben? Megjelent a Gutenberg 14.9

Mi az újdonság a Gutenberg 14.9-ben? (január 4.)

A cikk az eredeti angol nyelvű forrás – gutenberg-new – Make WordPress Core – magyar nyelvű fordítása

„Mi az újdonság a Gutenbergben…” a bejegyzések (#gutenberg-new címkével ellátva) minden Gutenberg-kiadás után kéthetente kerülnek közzétételre, bemutatva az egyes kiadásokban található új funkciókat. Emlékeztetőül, itt van egy áttekintés arról, hogyan lehet lépést tartani a Gutenberggel és a Site Editor projekttel (korábbi nevén Full Site Editing).

Mi az újdonság a Gutenberg 14.9-ben? Megjelent a Gutenberg 14.9
Mi az újdonság a Gutenberg 14.9-ben? Megjelent a Gutenberg 14.9

Megjelent a Gutenberg 14.9, amely letölthető!

  Push blokkmódosítások a globális stílusokban

  A Gutenberg 14.9 egy új gombot vezet be Push changes to Global Styles névvel az egyes blokkok speciális paneljén. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosításokat hajtsanak végre, miközben szerkesztenek egy sablont a Webhelyszerkesztőben, de ezeket a módosításokat globális szinten alkalmazzák. Az új funkció sokkal könnyebbé teszi a konzisztens kialakítás fenntartását anélkül, hogy külön sablonokat kellene szerkesztenie. (46446)

  WordPress
Mi az újdonság a Gutenberg 14.9-ben? Megjelent a Gutenberg 14.9
Push blokkmódosítások a globális stílusokba

  Tipográfiai támogatás az oldallista blokkhoz

  Az Oldallista blokk mostantól támogatja az összes tipográfiai beállítást, beleértve a betűméret, a család és egyebek beállítását. Ez a változás egy nagyobb erőfeszítés része, amelynek célja, hogy egységes tervezési eszközöket hozzon létre az összes alapvető blokkban. (43316)

  WordPress Gutenberg
Tipográfiai támogatás az oldallista blokkhoz
Megjelent a Gutenberg 14.9

  Oldalsáv widgetek importálása sablonrészekbe

  Amikor új sablonrészt szúr be egy sablonba a Webhelyszerkesztőben, a felhasználók mostantól importálhatnak widgeteket egy korábban regisztrált dinamikus oldalsávról. Ez egy átmeneti eszköz, amely segít a felhasználóknak a klasszikus témabeállításokról a blokkokra való áttérésben anélkül, hogy elveszítenék a webhelyükre fektetett munkájukat. (45509)

  téma. JSON-támogatás: Árnyékkészletek és minimális folyékony betűméret

  A WordPress téma szerzői mostantól választhatják az új doboz-árnyék funkciót, létrehozva egy sor egyéni előre beállított beállítást, amelyeket a terveikben használhatnak. Ez a rendszer hasonlóan működik, mint a színek, színátmenetek és más választható tervezőeszközök. (46813)

  Jelenleg a felhasználói felület,  amely lehetővé tenné a felhasználói felülbírálásokat ehhez a funkcióhoz, még fejlesztés alatt áll. Az alábbi képernyőkép azonban előnézetet nyújt arról, hogyan nézhet ki:

  Eredeti angol nyelvű forrás: gutenberg-new – Make WordPress Core

  Oldalsáv widgetek importálása sablonrészekbe
Gutenberg 14.9
WordPress stílusszerkesztő, amely megjeleníti a Szegély & Árnyék részt az oldalsávon. Egy gomb előnézetét jeleníti meg, mögötte sötét árnyékkal.

  Azok a témaszerzők, akik a theme.json beépített folyadéktipográfiai (fluid tipography) rendszerét használják,  mostantól beállíthatják a minimális betűméretet a settings.typography.fluid.minFontSize segítségével. Alapértelmezés szerint a minimum 14px-re van állítva, de ez nem minden tervhez ideális. Ezzel az új beállítással a fejlesztők jobban szabályozhatják a gördülékeny tipográfia kezelését. (42489)

  Egyéb figyelemre méltó változások

  Az előző Gutenberg-kiadás (14.8-as verzió) bevezette az új Site Editor oldalsávot, amely a webhely szakaszaiban való navigálás központja. A 14.9-es verzió folytatja a funkció iterációját. Az oldalsávon most megjelenik a sablon címe és típusa egy környezetfüggő szerkesztés gombbal, amely mellettük található. Az oldalsáv szélessége is megnőtt, így tartalma egy kicsit több lélegzetvételnyi helyet biztosít. (46736), (46769), (46700)


  A fejlesztők mostantól bizonyos sablontípusokhoz is regisztrálhatnak mintákat, korlátozva a minták megjelenésének helyét. Például egy Error 404 mintának csak akkor lenne értelme, ha a 404-es sablonnal együtt használná. (45814)

  Ha tetszett amit itt olvasott, ossza meg mással is! Köszönjük!

  Facebook
  LinkedIn
  Twitter
  Pinterest
  Email
  Print

  Nézze meg további cikkeinket is:

  Weboldal készítés árak WebServe-Weboldal-Webshop-készités-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

  Weboldal Készítés Árak: A Titkos Recept a Költségek Optimalizálására!

  Sok vállalkozásvezetőnek, tulajdonosnak és magánszemélynek vagy induló vállalkozásnak kérdés, hogy mennyibe kerül egy hatékony weboldal kialakítása, és hogyan lehet optimalizálni a költségeket anélkül, hogy a minőséget áldoznák fel. Ebben a cikkben felfedjük a titkos receptet a weboldal készítés árainak optimalizálásához, és néhány érdekes példával szemléltetjük a különböző költségstratégiákat.

  Tovább »
  Weboldal készítés árak honlapkészítés költségei mennyibe kerül egy honlap készítés 2024-ben?

  Honlapkészítés árai 2024-ben

  Honlapkészítés árai 2024-ben. Mennyibe kerül egy Honlap 2024-ben? – WebServe.hu A honlapkészítés árai és költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a weboldal méreteit, funkcióit, a felhasznált

  Tovább »
  hu_HUHungarian
  Hírlevél feliratkozás

  Hírlevél feliratkozás

  Hogy csak arról értesüljön, amiről szeretne.

  Sikeres feliratkozás!

  Megvalósítom Önmagamat!

  Weboldalt akarok! Webserve.hu

  Maradjon még! :)

  Ajándékkal várjuk!
  Szeretne Sikeresebb lenni?

   

  Válasszon weboldal készítési kedvezmény vagy ingyenes weboldal mini audit közül. Írja meg itt, melyiket szeretné.