Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam 1. rész – v2.0

Ingyenes WebDesign / Web Designer Tanfolyam 1. rész – v2.0

KÉRJEN AJÁNLATOT WEBOLDAL KÉSZÍTÉSRE – DÍJTALAN

Ajánlatkérés WordPress Weboldal készítés, karbantartás, üzemeltetés, WebDesign WebServe WordPress Weboldal Készítés Online Jelenlét WordPress üzemeltetés WordPress karbantartás WebDesign - WebServe.hu
Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam – 1. rész – v2.0

Üdvözlök mindenkit az alábbi ingyenes WebDesign / Web Design Web Designer tanfolyam 1. részében! – ez a 2.0-ás javított változat!

WebDesign vagy WebDesigner

képzés és tanfolyam elsősorban kezdőknek ajánlott. Azonban a képzés nem ragad meg ezen a szinten! 

Középhaladó, akár haladó szintig is alkalmas lesz a fejlődésre. A tanfolyamban lépésről lépésre, leckéről leckére előre haladva.

Ez a tanfolyam az alábbi oldalon is megtalálható: itt

Haladóknak talán azért nyújt kevésbé segítséget, vagy inkább csak ismétlési lehetőséget nyújt, mert a tanfolyam az alapoktól indul és mert a tematikát és a lépéseket kezdők számára alakítottuk ki.

Webfejlesztő webdesigner tervező ingyenes tanfolyam
Webfejlesztő WebDesigner Tervező ingyenes tanfolyam – Content is King! 

Az alábbi ingyenes WebDesigner tanfolyam, ingyenességének ellenére sok segítséget ad  a következőkhöz:

Weboldalak készítéséhez,

a Weboldalakhoz kötődő , és a Webes jelenlétének tényleges mondandójának

és az összkép kialakításához egyaránt.

A tanfolyam több részből áll, a hossza és komplexitása miatt. Ez az első rész, melyben az alapokra, néhány fogalomra kap rálátást Ön, az Olvasó.

Ez az Online WebDesign, WebDesigner  képzés – ha a az összes részt tekintjük – az első lépésektől a haladó szintig vezeti végig Önt.

Az irányok és a témák talán kicsit szélesebb kört ölelnek át.
Itt mindjárt ki is emelem, mert kaptam kritikákat erre vonatkozólag, hogy a webfejlesztés vagy WordPress weboldal készítéshez tartozó elemek nem kellene, hogy részesei legyenek a témának…

De azok lesznek! 🙂 Még ha csak érintőlegesen is.
Azonban erre a tényre szerettem volna felhívni a kedves Olvasó figyelmét! – persze ezek a részek könnyen átugorhatók.

Vágjunk is bele, mert abban reménykedem, hogy ez a tréningsorozat (melynek a cikk frissítése pillanatában, jelenleg 4 része vanWebDesign tanfolyam első rész itt ; WebDesign tanfolyam második rész itt ; WebDesign tanfolyam harmadik rész itt és a WebDesign tanfolyam negyedik rész itt található meg) , szóval bízom benne, hogy szó szerint megváltoztathatja ez a tréning sorozat a Kedves Olvasó életét!

WebDesigner - webdesign képzés online megjelenés
WebDesigner

Mi is a WebDesign?
Ki a WebDesigner?
Miből áll a WebDesign?
Mire lesz alkalmas, mire használható majd ez az

Online Ingyenes WebDesign Tanfolyam?

A webdesign valójában egy kombináció, két különböző készségkészletből vagy iparágból.

 

1. Grafikai tervezés, arculat tervezés

Az egyik a grafikai tervezés, ami arról szól, hogy hogyan kell használni tervezni, formákat, háttereket, grafikai elemeket. Akár összhangban levő színeket, amelyek beleillenek a szövegkörnyezet és az üzenetet továbbító képek, fotók, videók tervezésébe, ábrázolásába, úgy, hogy az a legoptimálisabban közvetítse a felhasználó részére továbbításra szánt üzenet. 

Természetesen, része a tipográfia is, amiéről később beszélünk részletesebben. Így előzetesben, a karakterek, betűk, betűtípusok kiválasztását, alkalmazását, mérteit, színvilágát, elrendezését értjük.
Beleértjük a brand, a márka és az arculat tervezést is.

Nagyon fontos szempont mindezek mellett, ha weboldalról beszélünk, akkor például a weboldal betöltési sebessége is.

Bár ez alapvetően a következő pontba tartozó elem, de itt is meg kell említenünk, hiszen egy például nem megfelelően optimalizált, méretezett, tömörített kép vagy videó elem, amellett, hogy megbéníthatja az oldalt, rendkívüli mértékben ronthatja a az organikus keresési találatokban, az oldal elhelyezkedésében, rangsorolásában elért eredményeket és ez által akár teljesen halálra is ítélhet egy más szempontokból remekül elkészített honlapot.

Webfejlesztés WordPress - Mesterséges Intelligencia AI
Webfejlesztés, WebDesign, WordPress, Kódolás – Mesterséges Intelligencia, AI

2. Web, Webfejlesztés, Weboldal készítésWeboldal építésWordPress weboldal 

Készítés, Online WebDesign

A másik pedig a WEB, Webfejlesztés, ami arra keresi a legkiválóbb megoldást, hogy miként hatnak egymásra az emberek, hogyan hat az internet az emberekre, hogyan reagálnak egymásra, és a témákra.

Mi és milyen legyen a felhasználói élmény és hogyan valósíthatók meg WebFejlesztéssel / Kódolással vagy Content Manager (mint például WordPress, Drupal, Joomla, Wix, Shopify…) megoldásokkal mindazok a grafikai ötletek elképzelések, melyeket a designer, webdesigner megálmodott – sokszor az ügyféllel közösen.

Legyen egy saját projektje üzleti ötlete, online megjelenése
Ügyféllel egyeztetett design

Igen, rendkívül fontos tényező, – ha már szóba hoztuk az Ügyfelet – az, hogy az Ügyfelekkel, megbízókkal folyamatosan illetve gyakran célszerű egyeztetnünk arról, amit megálmodtunk neki, vagy Ő, vagy közösen megálmodott létrehozott elképzelés. (ezen utóbbi két verzió ritkább, hiszen jellemzően azért bíz meg minket az ügyfél a webdesign, az arculat a logó… megalkotásával, mert neki nincs erre vonatkozó elképzelése.

Ötlet megvalósítás weboldal készítés kedvezmény weboldal karbantartás kedvezmény 25%

Persze az is egyre gyakoribb szerencsére, hogy az ügyfelek minőségi megjelenést szeretnének, szakmai szemmel, profin elkészített webdesign-t.

Szerintem ez a jobb és ekkor jövünk, jöhetünk igazán mi képbe, és nyithatjuk meg a kreatív oldalunkat…

Bárhogy is legyen, az elképzelés és a megvalósítás lépéseit mindig egyeztessük a megbízóval, vagy a megbízó által erre a feladatra felhatalmazott döntéshozójával.

Ekkor lesz csak igazán az, amivel az Ügyfelünk a leginkább elégedett lesz, szívesen fizet és nagy eséllyel visszatérő vásárlónk / megbízónk lesz!

De lépjünk vissza egyet az általános irányba, azaz nézzük tovább, hogy milyen fontos elemei lehetnek még a webdesign-nak és ezen belül a weboldal készítésnek és a felhasználói élménynek.

Weboldal Készítés WordPress Weboldal Készítés WordPress Karbantartás Kapcsolat Webserve.hu
Weboldal Készítés WordPress Weboldal Készítés WordPress Karbantartás Kapcsolat Webserve.hu
Mi tartozhat még a felhasználói élményhez, a weboldal készítéshez?

A WebDesignernek El kell készítenie mindezeket a fent említett elemeket / lépéseket, úgy, hogy megfelelően működjenek a különböző web böngészőkben, a különböző megjelenítési platformokon (desktop pc, konzol, notebook, tablet, mobiltelefon…) 


Vagyis  nem utolsó szempont a reszponzivitás, – amiről itt írtunk is, példákkal, problémákkal, megoldásokkal és hasznos toolokkal együtt. Tehát, röviden összegezve arra fókuszál, hogy a honlap, weboldal optimális megjelenést tudjon biztosítani minden eszközön. Ezt hívjuk reszponzivitásnak vagy talán úgy többször találkozhatott vele az olvasó, hogy mobilbarát megoldásnak, vagy mobilbarát weboldalnak.

Laptop-Tablet-telefon-WordPress Weboldal Készítés Online Jelenlét WordPress üzemeltetés WordPress karbantartás WebDesign - WebServe.hu
Laptop-Tablet-mobil telefon-WordPress Weboldal Készítés Online Jelenlét WordPress üzemeltetés WordPress karbantartás WebDesign – WebServe.hu
Vizuális megjelenítés

Az előbb említett különböző megjelenés platformok, vagy minden eszköz alatt azt értem, hogy minden olyan elektronikus, digitális, vizuális megjelenítő eszközön, amin online weboldal és tartama képes megjelenni. Olyanokra gondolok, mint asztali / desktop gépek, munkaállomások és megjelenítői, monitorai, laptopok, notebookok, tabletek, mobiltelefonok, konzolok, játékgépek, VR szemüvegek, és egyéb VR megoldások, kivetítők… és legyenek ezek bármilyen méretűek és bármilyen operációs rendszert futtassanak, bármilyen web böngészőt, és bármilyen web böngészésre alkalmas megoldást használjanak!… – hozzáteszem, ez nem kis kihívás, de ez van, ez is a feladat része.

webp file formátum tapasztalatok és élmények
/SEO ALAPOK/ – nem ennek a képzésnek a része

A SEO már nem a WebDesign kreatív részéhez kötődő téma, de sikeres weboldal, honlap eredményes működéséhez elkerülhetetlen a SEO, vagy ha így jobban magyaros megfogalmazás, akkor hívjuk keresőoptimalizálásnak. Mivel szorosan nem a témához kötődik, de kapcsolódó elem, ezért beszúrtam ide a SEO alapokról szóló egyik írásunkat – több is van a témában…

Online-marketing-SEO White Hat Fehérkalapos SEO Online Marketing Social Media SEO Google WEB Webserve
Online-marketing-SEO White Hat Fehérkalapos SEO Online Marketing Social Media SEO Google WEB Webserve

Brand, célcsoport, tartalom…

És végül mindezekkel együtt, összhangban megfelelően megjelenítse az elvárt eredményt, a brand-et, egy online megjelenést, egy weblapot, vagy éppen, ami a cél, ami fókuszban van az Ügyfélnél.

Ezek mellett ide értjük az online megjelenések, mint weboldalakközösségi oldalaksocial médiaonline marketing, vagy bármilyen típusú megjelenést, ahol a téma, vagy a célcsoport elérésének része a szöveg, szövegezés, vagyis a tartalom

Adott esetben, ha mondjuk egy weboldalról beszélünk, aminek a célja, hogy blog típusú oldal legyen, azaz kiemelt szempont a tartalom, a minőségi tartalom vagy a szakértő jellegű tartalom, akkor ott kiemelt súllyal rendelkezik, de általában is fontos elem például SEO, azaz az oldal megjelenése szempontjából a szöveg és a tartalom. 

Web Blog WebDesign, WordPress Weboldal készítés Online jelenlét Blog Weboldal készítés Web Blog WebDesign, WordPress Weboldal készítés Online jelenlét Blog WebP a legjobb Webes képformátum és fotó formátum?
https://webserve.hu/web-blog/

És nem utolsó szempont a kisegítő lehetőségek vagy az úgynevezett akadálymentes szempontok figyelembevételével készülő weboldalak. Azaz gondolnunk kell a látás- hallás- mozgássérült látogatókra, ügyfelekre is.

Reszponzív Mobilbarát Weboldal / Reszponzív WebDesign- Tipográfia, PX, EM, REM, %, VW, VH
Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam 1. rész – v2.0 – WebServe – WordPress Weboldal Készítés Karbantartás

Ez egy igen sok összetevős “játék”, éles játék, vagyis feladat. Mindenre nem terjedhet ki és mindenben nem lehet tökéletes egy weboldal, egy online megjelenés, de a lehetőségekhez mérten mérlegelni, priorizálni kell és mindezzel együtt törekedni a maximumra.


folytatás – Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam (2. rész)

Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam (3. rész)

Ingyenes WebDesign / WebDesigner Tanfolyam (4. rész)

 

Ha tetszett amit itt olvasott, ossza meg mással is! Köszönjük!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Print

Nézze meg további cikkeinket is:

Weboldal készítés árak WebServe-Weboldal-Webshop-készités-Online-Marketing-Web-Design-unsplash_M

Weboldal Készítés Árak: A Titkos Recept a Költségek Optimalizálására!

Sok vállalkozásvezetőnek, tulajdonosnak és magánszemélynek vagy induló vállalkozásnak kérdés, hogy mennyibe kerül egy hatékony weboldal kialakítása, és hogyan lehet optimalizálni a költségeket anélkül, hogy a minőséget áldoznák fel. Ebben a cikkben felfedjük a titkos receptet a weboldal készítés árainak optimalizálásához, és néhány érdekes példával szemléltetjük a különböző költségstratégiákat.

Tovább »
Weboldal készítés árak honlapkészítés költségei mennyibe kerül egy honlap készítés 2024-ben?

Honlapkészítés árai 2024-ben

Honlapkészítés árai 2024-ben. Mennyibe kerül egy Honlap 2024-ben? – WebServe.hu A honlapkészítés árai és költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a weboldal méreteit, funkcióit, a felhasznált

Tovább »
hu_HUHungarian
Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Hogy csak arról értesüljön, amiről szeretne.

Sikeres feliratkozás!

Megvalósítom Önmagamat!

Weboldalt akarok! Webserve.hu

Maradjon még! :)

Ajándékkal várjuk!
Szeretne Sikeresebb lenni?

 

Válasszon weboldal készítési kedvezmény vagy ingyenes weboldal mini audit közül. Írja meg itt, melyiket szeretné.